Kivira_logo

Sisärappaus

Rappaus sisällä

Kivitalon sisärappaus voidaan usein tehdä samoilla kalkkisementtilaasteilla kuten ulkonakin, kuitenkin on suositeltavampaa käyttää eritysesti sisätiloihin tarkoitettuja laasteja. Ilman sementtiä olevat kalkkilaastit ovat terveellinen ja turvallinen valinta sisärappauksessa. Levytetyt seinäpinnat voidaan myös rapata, tällöin kysessä on yleensä vain pintarappaus, jolla saadaan pinnoista rapatun tai betonin näköisiä.

Tutustu myös:

julkisivurappaus puutalon rappaus


Epätasaisilla pohjilla on suositeltavaa käyttää valmiita rappausprofiileja tai vaihtoehtoisesti tehdä rappauslaastilla ohjuripalkit, näin saadan rapattua seinät suoriksi pystysunnassa ja vaakasuunnassa. Jos ohjuripalkit tehdään laastilla, joudutaan aukkojen pielet tekemään käyttäen apuna ohjurilautoja, tällöin voidaan rapata vain yhteen suuntaan kerrallaan. Sisärappausprofiilit helpottavat ja nopeuttavat rappaustyötä huomattavasti. Aloita työ asentamalla apulistat (3), mittaa ja leikkaa apulistat oikean mittaseksi ennen kiinnitystä, tarkista vielä että on varmasti oikein, apulistan takapinnalla oleva kiinnitysteipin suojapaperi poistetaan ja lista painetaan paikoilleen. Jos joudut irroittamaan, sen uudelleen kiinitys ei enää onnistu. Asenna apulistat siten, että ne tulevat ikkunakarmin tai ovikarmin ulkolaidan mukaan, silloin ne ovat luonnollisesti pystyssä ja oikeassa kohdassa. Irroita suojateippi ja asenna suojamuovit huolellisesti paikoilleen. Rappausprofiilit, asenna ensin sisäkulmiin pystyohjurit (1), ensimmäiset viereisestä seinäpinnasta (kulmasta) noin 20 cm päähän, sitten asennetaan kulmaprofiilit (2) ulkokulmiin ja aukkojen ympärille. Tämän jälkeen asennetaan tarvittavat pystyohjurit seinäpinnalle, pystyohjurien välin määrittää käytettävä linjari, jos käytettän 150 cm pitkää linjaria, niin ohjurien väli on noin 120 - 130 cm. Leveiden aukkojen yäpuolella ja alapuolella tarvitaan lyhyet pystyohjurit, linjarin tulee aina yltää ohjurilta ohjurille. Nyt seinäpinnat ovat valmiit rapattavaksi ja kaikki pinnat voidaan rapata kerralla. Apulistat, kulmaprofiilit ja ohjurit tulevat jäämään rappauskerroksen sisään, niitä ei oteta pois. Seinäpinnat ovat nyt varmasti suorat, kulmat pystyssä, eivätkä aukkojen pielet ole propelilla. Rappauksessa käytettävät ohjurit ja kulmprofiilit on hyvä olla yhtä korkeita, esimerkiksi 6 mm tai 10 mm, jolloin asentaminen on nopeampaa ja helpompaa. Käytä hyvälaatusia suojaustarvikkeita ja suojamuoveja, jotka on tarkoitettu tälläiseen käyttöön. Varastossamme on erittäin laaja valikoima rappausprofiileja, sekä rappaustyöhön ja maalaukseen tarkoitettuja suojaustarvikkeita.Rappaukseen liittyviä esitteitä alapuolella pdf-muodossa.

kalkkirappaus

Kalkkirappaus

Puhtaat ilman sementtiä olevat kalkkilaastit ovat terveelinen valinta sisärappauksessa. Ne tasaavat sisäilman kosteutta ja parantavat sisäilman laatua, estävät hometta ilman mitään lisäaineita. Luultavasti terveellisin sisärappaus ja/tai pinnoitus, minkä voit kotiisi valita.
kalkkisementtirappaus

Kalkkisementtirappaus

Kivitalon sisärappaus voidaan usein tehdä samoilla kalkkisementtilaasteilla kuten ulkonakin, kuitenkin on suositeltavampaa käyttää eritysesti sisätiloihin tarkoitettuja laasteja, jotka ovat lujuudeltaan heikompia, sisältävät suhteesa enemmän kalkkia ja ovat näin ollen myös elastisempia.
kalkkikipsirappaus

Kipsi- ja Kalkkikipsirappaus

Kipsilaasti ja kalkkikipsilaasti molemmat ovat yleisesti käytettyjä sisälaasteja, kalkkikipsilaastit ovat lujenpia ja useimminten parempia työstää verrattuna kipsilaastiin. Molempia voidaan yleensä käyttää käsin tai koneelisesti rappauspumpulla. Osa kalkkikipsilaasteista soveltuu myös normaalissa asunto käytössä kosteisiin tiloihin. Vaikka kipsilaastit tuntuvan kovettuvan nopeammin, kuin kalkkisementtilaastit tai kalkkilaastit, kuivumisaika on kuitenkin sama, joka on hyvä muistaa jatkotyöstöä silmällä pitäen. Molemmat ovat erinomaisia sisärappauslaasteja korjausrakentamisessa ja uudiskohteissa.
savirappaus

Savirappaus

Savilaastit soveltuvat kuivien sisätilojen rappaukseen. Allergia vapaa rappausjärjestelmä, parantaa myös sisäilmaa ja säätelee sisäilmankosteutta. Savilaastit sopivat vain kuivien sisätilojen rappaukseen.
Isochaux-ohutrappaus

NHL Ohutrappauslaasti

St. Astier Isochaux on sementtivapaa liima- ja ohutrappauslaasti. Vaalean harmaa, erittäin hyvin tarttuva laasti yleisimmille pinnoille, kuten betoni, tiili, kevytbetoni, erilaiset harkot, maalatut pinnat, seinälaatat, puukuitulevyt jne. Hienojakoisena ja kutistumattomana laastina erinomainen pohjalaasti myös erityyppisille Stucco-laasteille.
kalkkipohjaiset Stuccolaastit ovat monipuolisia päästövapaita pinnoitteita laajalla väri skaalalla

Venetsialainen Stucco

Seinien, sisäkattojen ja lattioiden pinnoitusta, periteisillä kalkkilaasteilla. Myös pesuhuoneiden seinät ja lattiat. Runsaasti eri tyyppisiä struktuureja, väri vaihdoehdot liki rajattomat.

Tuotteita kuten: Tadelakt, Pastellone, Veneziano, Marmorino, Intonachino, Travertino, Velvet ..