Kivira Logo

Venetsialainen Stucco

Venetian Stucco

Sisä- ja ulkoseinien ja lattioiden perinteisiä pinnoitteita. Tarjoamme parhaat italialaiset perinteiset, koristeelliset ja taiteelliset pinnoitteet rakennusten ja sisätilojen viimeistelyissä sekä ylellisiä ja moderneja ratkaisuja. Lähes kaikilla seinätuotteilla on ekologinen versio, joka on täysin kemikaaliton. Nämä versiot perustuvat antiikin resepteihin, jotka on valmistettu puhtaista kasvituotteista ja luonnon mineraaleista.

marmorino

MARMORINO Fine

Pohjusteet: Primer normal tai Primer Quartz.

Viimeistely: Bee´s wax, Marseille soap, Hydrocalce, Fine wax.

Ohjeellinen kulutus sileillä alustoilla: n. 0,85 kg/m², kolmekäsittelyä.

Erittäin kiiltävä venetsialainen seinäpinnoite.
Tämä koristeellinen viimeistely, joka perinteisesti löytyy venetsialaisista sisätiloista, on erittäin sileä.
Se voidaan kiillottaa vaihtelevalla kiiltoasteella ja himmeällä chiaroscuron ulkonäöllä, joka välittää miellyttävän syvyyden.
Marmorino on valmistettu luonnollisesta kalkista ja jauhetusta marmorista.
Se on valmistettu muinaisten venetsialaisten kaavojen mukaisesti ja mukautettu nykyisiin asuntotarpeisiin.

Sisäkäyttöön.
Käyttö: sisäseinien pinnoitus.

MARMORINO Medium

Pohjusteet: Primer normal tai Primer Quartz.

Viimeistely: Marseille soap, Hydrocalce, Fine wax.

Lisäaineet: Terracotta, Salt & Pepper, Mother of Pearl, Milled Marble, Mica, Glittera.

Ohjeellinen kulutus sileillä alustoilla pastata: n. 2 kg/m², jauheena: n. 1,3-1,5 kg/m².

Työkalut: Liipat (rst) pyöristetyillä reunoilla (iso, keskikoko, pieni), liippa ja pehmeää kangasta.

Moderni kiiltävä tai lähes matta venetsialainen seinäpinnoite.
Se on luonnollinen kalkkipohjainen pinnoite, joka muistuttaa stukkosta, joka peittää venetsialaisten rakennusten ulko- ja sisäseinät.

Käyttö: seinäpinnoite sisällä ja ulkona.

MARMORINO Coarse

Pohjusteet: Primer normal tai Primer Quartz.

Viimeistely: Hydrocalce.

Lisäaineet: Mica.

Ohjeellinen kulutus sileillä alustoilla: n. 2,7 kg/m².

Työkalut: Liipat (rst) pyöristetyillä reunoilla (iso, keskikoko, pieni), vaahtokumihierrin ja PVC-hierrin.

Perinteinen venetsialainen kiillotettu seinäpinnoite.
Se on valmistettu luonnollisesta kalkista ja valikoiduista marmorijauheista, jotka luovat venetsialaisten palatsien eleganssin ja loiston.
Se on perinteinen viimeistely, jossa on vähän liikettä ja keskinkertainen kiilto, jota käytetään myös faux -marmoritehosteiden toteuttamiseen.
Marmorino on valmistettu muinaisten venetsialaisten kaavojen mukaisesti ja mukautettu nykyisiin asuntotarpeisiin.

Käyttö: seinäpinnoite sisällä ja ulkona.


KUVAUS Kaikista venetsialaisista laastareista tämä hienoksi jauhetusta kalkki- ja marmorijauheesta valmistettu viimeistely antaa eniten kiiltoa ja rikkaimman syvyyden. Liike pimeiden ja valojen välillä on asteittaista ja pinta heijastaa valoa erittäin hyvin. Toisin kuin marmori, siinä on yksi pehmeä väri vaaleilla sävyillä. Yksi sen ominaisuuksista on sen kovuus ja kestävyys myös kosteissa ympäristöissä, kuten Venetsian laguunissa, jossa sitä ensimmäisen kerran käytettiin.

KÄYTTÖ Se on luonnollinen mineraalinen seinäpäällyste sisäseinien hienoihin koristeisiin. Se on arvostettu esteettisestä vaikutuksestaan, joka on ainutlaatuinen oikein valaistuna. Sitä käytetään hienostuneissa ympäristöissä, kuten vastaanottotiloissa, toimistoissa, huviloissa tai kylpyhuoneissa vaihtoehtona marmorille ja keramiikalle. Teksturoitu chiaroscuro-efekti voi olla näkyvissä tai ei käyttötekniikasta riippuen.

PAKKAUS Marmorino Fine on tahnamuodossa 16 kg:n ämpärissä. Tuote on valkoinen ja voidaan sävyttää sävyspigmenteillämme.

MENEKKI 16 kg Marmorino Fine (1 ämpäri) = n. 17 m²

TUOTE

Hyvin ikääntynyt, hienosuodatettu sammutettu kalkkikitti, erityiset jauhemaiset marmorirakeet, jotka on seulottu ja valittu raekoon 0,0 - 40 µm mukaan, vesi ja erityiset lisäaineet (yhteensä enintään 1,8 % märkätilavuudesta).

KÄYTTÖ

Huomautus: Tämä on kuvaus tuotteen Marmorino Fine normaalista käyttöstä.

Sovellukseen tarvittavat työkalut: (metallityökalut rst) Normaali iso liippa, Venetsialainen iso liippa, Venetsialainen keskikokoinen liippa, pehmeää kangasta.

Työalueen suojaus: Levitä maalarinteippiä ja suojamateriaalia jalkalistoihin sekä ikkunoiden ja ovien ympärille. Älä käytä alle 5°C lämpötiloissa. Älä käytä ulkona.

POHJUSTUS

Primer normal tai Primer Quartz. Annan pohjusteen kuivua vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.

Muista, että voimakas valo on samansuuntainen seinän kanssa ja että se sijaitsee vain toisella seinän kahdesta sivusta, jolla työskentelet (yleensä samalla puolella muut valonlähteet tulevat esimerkiksi ikkunoista). Tällä tavalla llipanan varjo antaa mahdollisuuden nähdä viimeistelyn todellisen tilan. Aina silloin tällöin, toisen ja kolmannen kerroksen aikana, valoa tulee siirtää, jotta seinä ei kuivu liikaa yhdestä paikasta lampun lämmöstä.

1. Ensimmäinen levitettävä kerros voi olla joko valkoinen tai värillinen laasti. Ensimmäinen kerros levitetään metalliliipalla näkyvillä vedoilla, jotka ovat pohjana viimeisille kerroksille. Tämä kerros levitetään paksusti käyttämällä noin 600 grammaa materiaalia neliömetriä kohti. Ensimmäisen kerroksen levittämisen tavoitteena on saada paksu, imukykyinen kerros, jolle levitetään peräkkäiset kerrokset.

2. Jotta maalarinteipin poistamisessa työn lopussa ei ongelmia, on parasta vaihtaa kaikki teippi, kun ensimmäinen kerros on melkein tai täysin kuiva.

3. Kun ensimmäinen kerros on täysin kuivunut, normaalisti seuraavaan päivään mennessä, toinen kerros levitetään varovasti suurella liipalla käyttäen 400 grammaa neliömetriä kohti. Muista aina, että tämän kerroksen tavoitteena on tehdä mahdollisimman tasainen ja tasaisin pinta, varoen luomasta kiiltäviä kohtia. Koska kiiltävät alueet voivat aiheuttaa ongelmia seuraavan kerroksen levittämisessä, on tarpeen työskennellä kevyellä kosketuksella ilman liian kovaa painamista, pidä liipan terän 40° kulmassa alustan kanssa. Jos yhden toisen kerroksen levittäminen ei anna sileää, tasaista pintaa, levitä lisä kerros välittömästi ennen kuin jo levitetty kerros kuivuu. Suosittelemme tämän ylimääräisen toisen kerroksen levittämistä erityisesti silloin, kun haluttu lopputulos on vähäinen tai kun halutaan saavuttaa ylivoimainen, laadukas työ.

4. Vaikka voit levittää viimeisen kerroksen heti, kun toinen kerros alkaa kuivua, useimmat ihmiset haluavat odottaa toisen kerroksen kuivumista kokonaan kuoriutumisvaaran vuoksi. Levitä viimeinen kerros ohuena kerroksena pienille alueille (max. 1 neliömetri) suurella tai vielä paremmin keskikokoisella liipalla. Normaalisti kannattaa aloittaa korkealta seinältä (joko oikealta - vasenkätisten ja vasemmalta - oikeakätisten - seinän puolelta). Pyyhkäiseminen lastalla toisensa jälkeen, joka kerta lastalla pyyhkäisyn tulee olla eri suuntaan kuin edellinen, jotta saat harmonisen kuvion. Jokaisen pyyhkäisyn alussa liipan tulee olla 30-35° kulmassa seinään nähden kohti jo levitettyä laastia. Kun jatkat pyyhkäisyliikettä, poistat ylimääräisen materiaalin välittömästi muuttamalla liipan kulmaa 40-45° ja siirryt samalla kohti aiemmin levittämääsi aluetta. Tällä tavalla pidät vasta levitetyn rappauksen riittävän ohuena edellisiin kerroksiin verrattuna ja samalla kiillotat juuri levitetyn rappauksen ja jo kiillotetun alueen kosketusalueen. Koska lastallasi oleva materiaali kuivuu ajan myötä, sinun on toisinaan kaavittava paksuuntunut materiaali pois, hävitettävä se ja korvattava se tuoreella laastilla.

5. Saumattoman käytön saavuttamiseksi siirryttäessä osastosta toiseen sinun on edettävä sekä vaaka- että pystysuunnassa. Normaalisti levitystä tulee jatkaa, kunnes seinä on täysin valmis. Jos seinä on suuri, tarvitaan useampi kuin yksi henkilön viimeistelyyn. Muuten voit jättää rumia päällekkäisiä jälkiä.

6. Tällä pinnoitteella siirrytään lopulliseen kiillotukseen, kuljetetaan pinta toistuvasti puhtaalla eri suuntiin liikutetulla liipalla. Varmista, että liippan terän reunat ovat aina sileät käyttämällä P240-360 hiekkapaperia. Jos työskentelee 3 henkilöä, on parasta, että 2 henkilöä levittää materiaalin nopealla kiillotuksella ja kolmas henkilö vain kiillottaa. Ennen kuin se kuivuu, viimeistele se kiillottamalla se pehmeällä kangaskankaalla.

7. Tärkeä huomautus: Kun levität kolmatta kerrosta, mutta erityisesti kiillotusvaiheessa, ole varovainen likuttaessasi siten, että liippan takaosa seuraa suoraan liippan etuosan reittiä. Toisin sanoen liippan liike EI SAA olla kohtisuorassa liippaan takaosaan nähden, vaan yhdensuuntainen sen kanssa. Jos tämä ei ole mahdollista, histan liikkeen seinällä tulee muodostaa 45° kulma sen akseliin (kahvaan) nähden.

8. Kolmannen kerroksen tavoitteena on saada sileä ja kiiltävä pinta. Kiiltävä tarkoittaa, että huokoisuutta on vähennetty niin paljon kuin mahdollista. Sinun on ymmärrettävä, että kun materiaali alkaa kuivua, se kutistuu ja avaa mikrohuokosia. Mitä enemmän mikrohuokosia on, sitä vähemmän kiiltävä pinta on. Jos kolmas kerros on liian paksu, joko vahingossa tai pakosta (jos edellinen kerros ei ollut tarpeeksi sileä), lopputulos ei ehkä ole tarpeeksi kiiltävä. Tämän välttämiseksi saattaa olla parempi levittää kolmas kerros kahdessa kerroksessa. Ensin levittämällä pikalaki neliömetrin alueelle ilman kiillotusta, ja sitten levittämällä toinen kerros uudelleen, tällä kertaa viimeistelemällä kiillotus yllä kuvatulla tavalla.

9. Varmista levityksen aikana, että työskentelyalue ei ole liian kostea tai lämmin, jotta vältytään levitysaikoihin liittyvistä ongelmista.

10. Marmorino Classicissa, kun se on täysin kuiva, vähintään 24 tunnin kuluttua, suosittelemme käyttämään Natural Bee's Wax -vahaamme, joka on värjätty samalla sävyllä, jota käytit laastissa. Se tekee hienostuneemman, "rikkaamman" viimeistelyn ja vähentää vaaleita kohtia.

11. Muista, että kun levität Marmorinoamme, sen ei pitäisi olla liian vaikeaa. Jos se tuntuu liian vaikealta, pysähdy ja yritä ymmärtää, mikä ongelma on.

SUOJAA LAASTIPINTOJA

Marmorino on sileän pintansa ansiosta viimeistely, joka ei likaannu helposti. Suosittelemme kuitenkin seuraavia suojauskäsittelyjä.

Sisätilat

Vähintään 24 tunnin kuluttua voidaan levittää vähintään yksi kerros seuraavista:

1. Natural Bee's Wax -vaha, joka antaa vedenpitävyyden ja yleisen suojan lialta (40-50 g/m²). Se tekee pinnasta kiiltävämmän.

2. Marseille Saippua vedeneristys (ohentamaton 6-10 g/m²). Tämä ei tee pinnasta näyttävästi kiiltävaämpää, mutta antaa mukavan omituisen pehmeän kosketuksen.

TYÖKALUT

iso liippaIso liippa rst
Venetisialaiset liippatVenetsialainen liippa iso ja pieni, rst
rst liipparst lasta
stucco kauhaStucco kauha
Kiillotusta varten pehmeää kangasta tai kiillotuksen voi tehdä myös koneellisesti.
Tarvittavat työkalut saatavana myymälästämme.

marmorino medium makuuhuone

Marmorino kiillotettu ja matta

marmorino medium pesuhuone

Marmorino Medium pesuhuone

marmorino medium makuuhuone

Marmorino makuuhuoneen seinät

Marmorin Fine video, katso kuinka käytetään
Marmorin Medium video, katso kuinka käytetäänmarmorino-veneziano

Grassello

Pohjusteet: Primer normal tai Primer Quartz.

Viimeistely: Bee´s wax, Marseille soap, Mineral wax.

Ohjeellinen kulutus sileillä alustoilla: n. 0,75 kg/m², kolmekäsittelyä.

Grassello Venetian Marmorino pinnoite, joka sisältää marmojauhetta.
Tämä mahdollistaa erittäin kiiltävän pinnan saavuttamisen.
Toisin kuin muissa venetsialaislaaseissa, sen pinnassa ei ole matta/kiillotettuja alueita, vaan se on tasaisen kiiltävä.
Grassello on ihanteellinen materiaali venetsialaisten peilin kiiltävien pintojen luomiseen.
Lisäksi, koska Grassello pinnoitteessa ei ole käytännössä huokosia, se on erittäin helppo vesitiivistää, joten se sopii erinomaisesti pesuhuoneen seinille.
Koska sitä levitetään erittäin ohuina kerroksina, Grassello pinnoitteella on erittäin pieni kulutus neliömetriä kohti, verrattuna muilla Marmorinoilla tehtäviin pinnoituksiin.

Käyttö: sisäseinien pinnoitus, kylpyhuoneen seinien pinnoitus.


KUVAUS
Kaikista Marmorino pinnoitteista tämä hienoksi jauhetusta kalkki- ja marmorijauheesta valmistettu pinnoite antaa eniten kiiltoa. Tummien ja kirkkaiden välinen liike on asteittaista ja pinta heijastaa valoa erittäin hyvin, melkein kuin peilissä. Toisin kuin muissa venetsialaisissa pinnoitteissa, sen pinnassa ei ole matta/kiillotettuja kohtia, vaan se on tasaisen kiiltävä.

KÄYTTÖ
Grassello Plaster on luonnollinen mineraalinen pinnoite sisäseinien hienoihin koristeellisiin viimeistelyihin. Se on arvostettu esteettisestä vaikutuksestaan, joka on ainutlaatuinen oikein valaistuna. Sitä käytetään kohteissa, kuten vastaanottoalueilla, toimistoissa, huviloissa. Koska Grassello on käytännöllisesti katsoen huokoseton, se on erittäin helppo vesitiivistää, joten se on ihanteellinen kylpyhuoneen seinille, vaihtoehtona marmorille tai keramiikalle. Teksturoitu chiaroscuro-efekti voi olla näkyvissä tai ei välttämättä näkyvissä käsittelytekniikasta riippuen.

PAKKAUS
Stucco Grassello pinnoite toimitetaan tahnamuodossa 20 ja 7 kg:n ämpärissä. Tuote on valkoinen ja voidaan sävyttää sävyspigmenteillämme.

MENEKKI
n. 750g/m², kolmekäsittelyä, jolloin kokonaispaksuus 0,7~0,9 mm.

TUOTE

Hyvin ikääntynyt, hienosuodatettu sammutettu kalkkitahna, marmorojauhetta, joka on seulottu ja tarkkaan valittu rakeisuus, sekä vettä ja erityisiä lisäaineita (enintään 1,8 % märkätilavuudesta).

KÄYTTÖ

Huomautus: Tämä on kuvaus tuotteen normaalista käyttöstä.

Sovellukseen tarvittavat työkalut: (metallityökalut rst) Normaali iso liippa (terävät reunat), Venetsialainen iso liippa, Venetsialainen keskikokoinen liippa, pehmeää kangasta.

Työalueen suojaus: Levitä maalarinteippiä ja suojamateriaalia jalkalistoihin sekä ikkunoiden ja ovien ympärille. Älä käytä alle 5°C lämpötiloissa.
Älä käytä ulkona.

POHJUSTUS

Primer normal tai Primer Quartz. Annan pohjusteen kuivua vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.

Muista, että voimakas valo on samansuuntainen seinän kanssa ja että se sijaitsee vain toisella seinän kahdesta sivusta, jolla työskentelet (yleensä samalla puolella muut valonlähteet tulevat esimerkiksi ikkunoista). Tällä tavalla llipanan varjo antaa mahdollisuuden nähdä viimeistelyn todellisen tilan. Aina silloin tällöin, toisen ja kolmannen kerroksen aikana, valoa tulee siirtää, jotta seinä ei kuivu liikaa yhdestä paikasta lampun lämmöstä.

1. Ensimmäinen levitettävä kerros voi olla joko valkoinen tai värillinen laasti. Ensimmäinen kerros levitetään metalliliipalla näkyvillä vedoilla, jotka ovat pohjana viimeisille kerroksille. Tämä kerros levitetään paksusti. Ensimmäisen kerroksen levittämisen tavoitteena on saada paksu, imukykyinen kerros, jolle levitetään peräkkäiset seuraavat kerrokset.

2. Jotta maalarinteipin poistamisessa työn lopussa ei ongelmia, on parasta vaihtaa kaikki teippi, kun ensimmäinen kerros on melkein tai täysin kuiva.

3. Kun ensimmäinen Grassello pinnoitekerros on kuivunut kokonaan, normaalisti seuraavaan päivään mennessä, poista mahdolliset harjanteet/kohoumat lastalla tai hiomapaperilla. Koska Grassello pinnoite sisältää erittäin hienojakoista kalkki- ja marmorijauhetta, toinen kerros levitetään erittäin ohuesti. Jos ensimmäinen kerros ei ole täysin tasainen, kohokuviot näkyvät lopullisessa viimeistelyssä.

4. Toinen kerros Grassello pinnoitetta levitetään huolellisesti suurella rst-liipalla käyttämällä vähemmän materiaalia kuin ensimmäisessä kerroksessa. Muista aina, että tämän kerroksen tavoitteena on tehdä mahdollisimman sileä ja tasaisin pinta, varoen luomasta kiiltäviä kohtia. Koska kiiltävät alueet voivat aiheuttaa ongelmia seuraavan kerroksen tartunnassa, on tarpeen työskennellä kevyellä kosketuksella ilman liian kovaa painamista; säilytä 40° kulmassa liipan terän kanssa. Jos yhden toisen kerroksen levittäminen ei anna sileää, tasaista pintaa, levitä vielä kerros välittömästi ennen kuin toinen kerros kuivuu. Suosittelemme tämän ylimääräisen toisen kerroksen levittämistä varsinkin silloin, haluat saavuttaa ylivertaisen ja laadukkaan työn.

5. Vaikka voit levittää viimeisen, kolmannen kerroksen heti, kun toinen kerros alkaa kuivua, useimmat ihmiset haluavat odottaa toisen kerroksen kuivumista kokonaan kuoriutumisvaaran vuoksi. Levitä kolmas kerros Stucco Grasselloa ohuena kerroksena pienille alueille (max. 1 neliömetri) keskikokoisella metallilastalla. Normaalisti sinun tulee aloittaa seinän yläosasta, joko oikealta (vasenkätisten mieluummin) tai vasemmalta puolelta (oikeakätisten mieluummin). Pyyhkäiseminen lastalla toisensa jälkeen; joka kerta lastalla pyyhkäisyn tulee olla eri suuntaan kuin edellinen, jotta saat harmonisen kuvion. Jokaisen pyyhkäisyn alussa liipan tulee olla 30-35° kulmassa seinään nähden kohti jo levitettyä kipsiä. Kun jatkat pyyhkäisyliikettä, poistat ylimääräisen materiaalin välittömästi muuttamalla liipan kulmaa 40-45° ja siirryt samalla kohti aiemmin levittämääsi aluetta. Näin pidät vasta levitetyn pinnoitteen riittävän ohuena edellisiin levityksiin verrattuna ja samalla kiillotat juuri levitetyn pinnoitteen ja jo kiillotetun alueen kosketusalueen. Koska lastallasi oleva materiaali kuivuu ajan myötä, sinun on toisinaan kaavittava paksuuntunut materiaali pois, hävitettävä se ja korvattava se tuoreella laastilla.

6. Saumattoman levityksen saavuttamiseksi siirtyessäsi alueelta toiselle sinun on edettävä sekä vaaka- että pystysuunnassa. Normaalisti levitystä tulee jatkaa, kunnes seinä on täysin valmis. Jos seinä on suuri, tarvitset useamman kuin yhden henkilön viimeistelyyn. Muuten voi jäädä rumia päällekkäisiä jälkiä.

7. Tässä kerroksessa siirrytään lopulliseen kiillotukseen ja kuljetetaan pinta toistuvasti puhtaalla eri suuntiin liikutetulla metalliliipalla. Varmista, että liipan terän reunat ovat aina sileät käyttämällä P240-360 hiekkapaperia. Jos työskentelee 3 henkilöä, on parasta, että 2 henkilöä levittää materiaalin nopealla kiillotuksella ja kolmas henkilö vain kiillottaa. Ennen kuin se kuivuu, viimeistele se kiillottamalla pehmeällä kangaskankaalla.

8. Tärkeä huomautus: Kun levität kolmatta kerrosta Grassello Venetian pinnoitetta, mutta erityisesti kiillotusvaiheen aikana, ole varovainen siirtämässä liippaa siten, että liipan takaosa seuraa suoraan liipan etuosan reittiä. Eli liipan liike EI SAA OLLA kohtisuorassa lastaan nähden, vaan yhdensuuntainen sen kanssa. Jos tämä ei ole mahdollista, liipan liikkeen seinällä tulee muodostaa 45° kulma sen akseliin (kahvaan) nähden.

9. Kolmannen kerroksen tavoitteena on saada sileä ja kiiltävä pinta. Kiiltävä tarkoittaa, että huokoisuutta on vähennetty niin paljon kuin mahdollista. Sinun on ymmärrettävä, että kun materiaali alkaa kuivua, se kutistuu ja avaa mikrohuokosia. Mitä enemmän mikrohuokosia on, sitä vähemmän kiiltävä pinnoitteen pinta on. Jos kolmas kerros on liian paksu, joko vahingossa tai pakosta (jos edellinen kerros ei ollut tarpeeksi sileä), lopputulos ei ehkä ole tarpeeksi kiiltävä. Tämän välttämiseksi saattaa olla parempi levittää kolmas kerros kahdessa kerroksessa. Ensin levittämällä nopea kerros neliömetrin alueelle ilman kiillotusta, ja sitten levittämällä toinen kerros uudelleen, tällä kertaa viimeistelemällä kiillotus yllä kuvatulla tavalla.

10. Stucco Grassellon levittämisen aikana varmista, että työskentelyalue ei ole liian kostea tai lämmin, jotta pysytään otollisissa levitys- ja kuivumisajoissa.

11. Kun pinnoite on täysin kuiva, vähintään 24 tunnin kuluttua, suosittelemme käyttämään Natural Bee's Wax -vahaamme, joka on värjätty samalla pigmentillä, jota käytit stukkossa. Se tekee hienostuneemman, "rikkaamman" viimeistelyn ja vähentää vaaleita kohtia.

12. Muista, että kun levität Stucco Grassello -kipsiä, sen ei pitäisi olla liian vaikeaa. Jos se tuntuu liian vaikealta, pysähdy ja yritä ymmärtää, mikä ongelma on.

SUOJAA LAASTIPINTOJA

Stucco Grassello pinnoite on sileän pintansa ansiosta viimeistely, joka ei likaannu helposti. Suosittelemme kuitenkin seuraavia suoja-aineita.

Vähintään 24 tunnin kuluttua voidaan levittää vähintään yksi kerros seuraavista:

1. Luonnollinen mehiläisvaha vedeneristyksen ja yleisen suojan saamiseksi lialta. Se tekee pinnasta kiiltävämmän. Sitä ei suositella erittäin tummille kiillotetuille pinnoitteille.

2. Marseille Saippua vedeneristys. Tämä ei tee pinnasta näyttävästi kiiltävaämpää, mutta antaa mukavan omituisen pehmeän kosketuksen.

3. Mineraalivaha: Tämä vesipohjainen parafiinivaha antaa vahvimman suojan Grassello tuotteelle, se antaa suuremman vedeneristyskyvyn. Se ei tee viimeistelystä kiiltävää.

TYÖKALUT

iso liippaIso liippa rst
Venetisialaiset liippatVenetsialainen liippa iso ja pieni, rst
rst liipparst lasta
stucco kauhaErittäin jousta kiillotusliippa
Kiillotusta varten pehmeää kangasta tai kiillotuksen voi tehdä myös koneellisesti.
Tarvittavat työkalut saatavana myymälästämme.

marmorino Grasello peilikiiltä stucco pinnoitus

Marmorino Grassello

marmorino Grasello peilikiiltä stucco pinnoite

Grassello kiilloitustyö

Grasello kiiltävä venetsialainen stucco

Grassello huoneen seinässä
Mirror+

MIRROR+

Pohjusteet: Primer 4 tai Deko Primer.

Pinnoite: Akryylipohjainen, ei mineraalinen.

Ohjeellinen kulutus, kaksikäsittelyä: 0,72 kg/m².

Pakkaus: 7 kg:n sanko, jolla saa n. 9,7 m².

Koristepinnoite sisätilojen pystysuoraan arkkitehtoniseen viimeistelyyn.
MIRROR+ on akryylipinnoite kiiltävälle ja pestävälle venetsialaiselle pinnoitteelle.
Koska sitä voidaan myös sävyttää ja ohentaa siveltimellä tai sienellä levitystä varten, se on ihanteellinen marmorointitekniikoihin.
Viimeistely pysyy kiillotettavana muutaman päivän levityksen jälkeen.

Käyttö: kuivat sisätilat.

Tuotelehti.
intonachino

INTONACHINO Fine ja Medium

Pohjusteet: Primer normal tai Primer Quartz.

Viimeistely: Hydrocalce.

Lisäaineet: Mica

Ohjeellinen kulutus sileillä alustoilla, kaksikäsittelyä:

Fine: n. 2,8 kg/m², Meduim: n. 3,75 kg/m².

Perinteinen italialainen kalkkipohjainen seinäpinnoite ulko- ja sisätiloihin.
Tämä stukko on tasaisesti karkea ja pieniä vaihteluita värin voimakkuudessa.
Sitä on saatavana hienona sekä keskikarkeana, ja sillä voi tuottaa erilaisia pinta struktuureja.
Stucco Intonachinolla on antiikkinen ja pehmeä koristevaikutus, jolla saavutetaan erittäin hengittävä ja luonnollisesti homeenvastainen pinnoite, joka tarttuu voimakkaasti alustaan.

Käyttö: sisä- ja ulkokäyttöön.


KUVAUS Tämä stuccolaasti on tasaisen karkea, mutta pehmeän näköinen. Sen värin voimakkuudessa on pieniä eroja kalkkipohjaisille tuotteille tyypillisesti. Se on kalkkipohjainen mineraalinen pinnoite, jolla saadaan karkeita viimeistelyjä luonnollisella antiikkivaikutuksella. Soveltuu sisä- ja ulkokäyttöön.

Stucco Intonachino on pehmeä koristeellinen vaikutus, joka saavutetaan erittäin hengittävällä ja luonnollisella homeenestolla oleva pinta, jolla on vahva tartunta alustaan.

KÄYTTÖ Voidaan levittää kalkki- tai ks-laastille, betonille, kipsilevylle, lastulevylle, kalkkikipsilevylle, OSB-levylle (saumat tulee käsitellä niin, että saadaan yhtenäinen, sileä pinta), vaikka pinnat olisi jo maalattu. Kuoriutunut maali on poistettava. Kaikki alustat on pohjustettava ennen pinnoitusta, uutta kalkkirappausta ei tarvitse pohjustaa.

PAKKAUS Intonachino on tahnamuodossa 16 kg:n ämpärissä. Tuote on valkoinen ja voidaan sävyttää sävyspigmenteillämme.

MENEKKI

Fine: n. 2,8 kg/m²

Medium: n. 3,75 kg/m²

TUOTE Kosteutettu kalkki (noin 35 %), marmorijauhe erikokoisilla rakeilla, vesi ja erikoislisäaineet (alle 2 painoprosenttia).

KÄYTTÖ

Huomautus: Tämä on kuvaus normaalista sovelluksesta.

Sovellukseen tarvittavat työkalut: (metallityökalut rst) Normaali iso liippa, Venetsialainen iso liippa, Venetsialainen keskikokoinen liippa, PVC-liippa, sienihierrin.

Työalueen suojaus: Levitä maalarinteippiä ja suojamateriaalia jalkalistoihin sekä ikkunoiden ja ovien ympärille ja suojaa kaikki ei pinnoitettavat alueet. Älä käytä alle 5°C lämpötiloissa.

POHJUSTUS

Primer normal tai Primer Quartz. Annan pohjusteen kuivua vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.

1. Jos työskentelet vanhalla tai maalatulla seinällä (poista vanha maali ja puhdista pöly seinältä), levitä pintaan kerros ”Quartz Primer” pohjustetta (ei ole tarpeen uusilla kalkkirappauksilla).

2. Odota vähintään 4 tuntia (pohjusteen on oltava kuiva) levittääksesi ensimmäisen Intonachino-kerroksen rst teräsliipalla ja levitä se tasaisesti seinälle.

3. Kun se on täysin kuivunut, voit levittää toisen kerroksen, tasaa pinta varoen sienihirtimellä pyörivin liikkein muutama minuutti levityksen jälkeen, mutta ennen kuin stukko alkaa kovettua.

4. Erikoisvaikutelma saadaan aikaan painamalla hierretty stukkoa lastalla alas ennen kuin se kovettuu.

5. Pinta on myös mahdollista maalata "freskoksi", käyttämällä kalkilasuria kuivausprosessin aikana tai sen täysin kuivumisen jälkeen käyttämällä vahaa ja väripigmenttejä.

MUITA EHDOTUKSIA STUCCO INTONACHINO -SOVELLUKSEN KÄYTTÖÖN

Tässä on joitain ehdotuksia kalkkilaastien ja stucolevittämiseen. Nämä ehdotukset tulee aina pitää mielessä, kun käytät Marmorinoa, Intonachinoa ja muita kalkkipohjaisia tuotteita.

Kalkkilaastin (ja myös sementin) värisävyssä voi olla muutoksia sen kuivumisajasta riippuen. Yleinen nyrkkisääntö on kuitenkin, että mitä hitaammin se kuivuu, sitä tummempi on tuloksena oleva väri. Marmorinolla tummempi sävy liittyy myös siihen, kuinka paljon painetta käytetään kiillotusvaiheessa.

On tapana suositella kalkkilaastien levittämistä vähintään 5°C° ympäristön ja alustan lämpötilassa, mutta kokemus on osoittanut, että jos halutaan välttää värierot, minimilämpötilan tulisi olla ≥ 8 °C.

Tämä liittyy myös kahteen muuhun tekijään: ilman suhteelliseen kosteuteen, joka määrää kuivumisajan ja siten värin sävyn, ja lopuksi, ja aivan yhtä tärkeää, alustan imukykyyn.

Siksi kalkkilaastia levitettäessä on otettava huomioon nämä kolme tekijää. Tarkkoja ohjeita on vaikea antaa. Se riippuu paljon tekijän kokemuksesta, jokaisen on joka tapauksessa pidettävä mielessä nämä tekijät ja ymmärrettävä materiaalien ominaisuudet.

Ihanteellinen alusta on sellainen, joka imu on tasainen koko pinnalla. Jos rappauksen alla on betonialueita, on mahdollista, että ohuella rappauskerroksella imeytyy eri määriä. Jos lämpötila ja kosteus ovat riittävän hyvät nopean imeytymisen varmistamiseksi, nämä erot imeytymisnopeuksissa eivät vaikuta väriin. Mutta jos lämpötila on alhainen tai kosteus on korkea, hitaammin imeytyneet alueet tummenevat.

Usein suositellaan pohjusteen levittämistä ensin. Tämä ei todellakaan riitä takaamaan tasaista imeytymisnopeutta koko alueella, mutta se on aina hyvä idea. Pohjusteen laatu on erityisen tärkeä, kun olosuhteet ovat minimissä.

Muista, että vain kokemus voi taata hyvät tulokset. On kuitenkin on yksi sääntö, joka ei riipu pohjan imu kyvystä, pohjan kosteuden tulee olla noin 84 % ja lämpötilan ei tulisi laskea alle 8 °C.

Muista aina, että lämpötilan ja kosteuden tulee pysyä näissä suositelluissa rajoissa koko kuivausajan. Tähän vaijuttavia ovat lämmön nousu, suora auringonpaiste, tuuli jne, jotka tulee ottaa huomioon.

Jos tiedämme, että alustalla on paikoittain erilainen imukyky ja että ilman olosuhteet eivät ole optimaaliset, yksi neuvo on levittää ensimmäinen kerros kahdesti (Marmorino tai Intonachino). Tai pienillä alueilla, kuten ikkunoiden yläpuolella olevalla betonilla, voit levittää ylimääräistä materiaalia pelkästään tälle paikalliselle alueelle ennen kuin levität ensimmäisen kerroksen koko pinnalle. Työkenneltäessä tee työrajat aina luonnollisiin kohtiin, kuten nurkkiin ja kulmiin.

SUOJAA LAASTIPINTOJA

Vaikka sisäpinnoilla ei välttämättä tarvita suojaa, suosittelemme seuraavaa suojakäsittelyä ulkopinnoille:

Vähintään 72 tunnin kuluttua (jonka aikana pinnoite tulee suojata sateelta) yli 5 °C:n lämpötilassa, käsittele värittömällä, hyvin tunkeutuvalla Hydrocalce suoja-aineella, joka on kehitetty suojaamaan kalkkipintoja vedeltä ja likavesiroiskeilta.

TYÖKALUT

iso liippaIso liippa rst
Venetisialainen liippaVenetsialainen liippa iso ja pieni, rst
rst liipparst lasta
stucco kauhaSienihierrin
pvc-liippa ammatti käyttöönPVC-liippa
Tarvittavat työkalut saatavana myymälästämme.

venetsialainen stucco intonachino

Intonachino sisäseinissä

Stucco pinnoitettu takka

Intonachino takan pinnoitteena

Venetian stucco ulkopinnoitteena

Intonachino käytävällä

Intonachino video, katso kuinka käytetääntravertino

TRAVERTINO

Pohjusteet: Primer normal tai Primer Quartz.

Viimeistely: Hydrocalce.

Lisäaineet: Velatura, Metallic bee's wax, Mica, Terracotta, Salt & Pepper, Milled marble.

Ohjeellinen kulutus sileillä alustoilla:

n. 3,5 kg/m², kaksikäsittelyä.

Työkalut: Liipat (rst) pyöristetyillä reunoilla (iso, keskikoko, pieni), sivellin.

Italialainen viimeistely renessanssiperinteestä.
Tämä seinäpinnoite luotiin jäljittelemään roomalaista travertiinimarmoria, joka on yksi kuuluisimmista italialaisista marmoreista.
Tällä materiaalilla voidaan saavuttaa kaksi erilaista vaikutusta:
Romano ja Toscano, joka on modernimpi ja nuorekkaampi.
Travertino on karkean näköinen, mutta sileä, ja miellyttävät luonnolliset varjot.

Käyttö: seinäpinnoite sisä- ja ulkokäyttöön.


KUVAUS VIIMEISTELY, JOKA LUO UUDELLEEN ROOMALAISEN ARKKITEHTUURIN LOISTON

Se on karkean näköinen, mutta sileä kosketus, ja siinä on miellyttävät luonnolliset varjot. Travertiini viittaa perinteiseen tapaan sävyttää ja suojata laastia, kun tiilirakenteeseen levitettiin useita kerroksia rappausta. Se on ikivanha koristeellinen rappaus ulko- ja sisätiloihin, joka juontaa juurensa Italian renessanssin aikakaudelta.

KÄYTTÖ

Sitä voidaan soveltaa nykyaikaisempaan Toscany Travertine -efektiin, ja se on pohjamateriaali muille viimeistelyille, kuten krokotiiliefektille.

PAKKAUS

Travertino on jauheena 16 kg:n ämpärissä. Tuote on luonnon värinen tai valkoinen ja ne voidaan sävyttää sävyspigmenteillämme.

MENEKKI 16 kg Travetino (1 ämpäri) = n. 4,6 m²

TUOTE Se on valmistettu korkealaatuisesta kalkkihydraatista, valkoisesta sementistä, valituista marmorikiviaineista, kasviperäisistä lisäaineista ja mineraalioksideista. Koostumuksensa ansiosta se kestää emäksiä ja hankausta, se on palonkestävä ja höyryä läpäisevä. Homeen ja bakteerien vastustuskyky tekee siitä terveellisen materiaalin. Se on myrkytön tuote, jonka VOC (= O) L/A 30 g/l (2010).

KÄYTTÖ

Huomautus: Tämä on kuvaus normaalista sovelluksesta.

Sovellukseen tarvittavat työkalut: (metallityökalut rst) Venetsialainen iso liippa, Venetsialainen keskikokoinen liippa, strutuuri hierrin ja lasta.

Työalueen suojaus: Suojaa ei käsiteltävät pinnat hyvin. Älä käytä alle 5°C lämpötiloissa. Älä käytä ulkona.

POHJUSTUS

Primer normal tai Primer al Quartzo Fine (ohennus 2:1 vedellä). Annan pohjusteen kuivua vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli. Alustat, joissa on runsaasti suolakukintoja, on käsiteltävä asianmukaisilla neutraloivilla aineilla.

1. Levitä yksi ohut kerros tasaisesti liipalla halutussa värissä koko pinnalle. Vältä jättämästä liikaa harjanteita. Ensimmäisen kerroksen jälkeen on parasta vaihtaa kaikki ovien, ikkunoiden ja kattojen ympärillä oleva maalarinteipit.

2. Kun ensimmäinen kerros on täysin kuiva, voit levittää toisen kerroksen liipalla. Terän reunan tulee olla sileä ja vailla virheitä.

Normaalisti toinen kerros levitetään koko pinnalle ennen viimeisen kerroksen levittämistä, mutta jos seinä on iso tai se on hyvin lämmin, on suositeltavaa työskennellä ryhmässä, jossa toinen viimeistelee toisen kerroksen, kun taas toinen alkaa levittää viimeistä kerrosta, koska kolmas kerros on levitettävä kostealle toiselle kerrokselle.

3. Kun materiaali on levitetty hyvin ja tasoitettu melkein kuin Marmorino, voit aloittaa pinnan "raapimisen" lastalla tai liipalla, joka on asetettu 90 asteen kulmaan seinään nähden. Siirrä terää laastia vasten vaakasuorilla (tai pystysuoralla) liikkeillä.

4. Tasoita se uudelleen koko raavitun pinnan yli (tavallisesti liikkuen yhdensuuntaisesti eli "jyvän" kanssa). Tarkista tämän jälkeen, tarvitseeko raapia alueita uudelleen jossain kohdassa.

Jos haluat sileät osat hieman kiiltävänä, voit kiillottaa ne liipalla ja sitten muoviliipalla.

VAIHTOEHTOINEN SOVELLUS

Levitä toinen kerros ja sen jälkeen oikeaan aikaan. (Kokeilemalla ymmärrät tarkalleen milloin.) Liikuta kuivaa struktuuri hierintä pinnan yli vaakasuorilla (tai pystysuorilla) liikkeillä.

Jokaisen liikkeen tulee olla samansuuntainen edellisen kanssa. Lastaa ei pidä pitää tasaisesti, vaan 45 asteen kulmassa seinään nähden, joten käytät hiertimen reunaa. Tällä tavalla muodostat yhdensuuntaisia "viivoja".

Odota, kunnes tämä on hieman kuivunut ja tasoita sitten nämä viivat kevyestiä liipalla. Tämän tasoitusliikkeen tulee aina olla yhdensuuntainen tekemiesi viivojen kanssa.

Sen jälkeen voit kiillottaa sileät pinnat liipalla ja/tai muoviliipalla. Voit myös käyttää karkeaa sienhierrintä pintaan ja raaputtaa sen sitten lastalla ja painaa liipalla. Lisä vaihtoehdot ovat mahdollisia lisäämällä Mica-lisäaineellamme kiiltäviä hiutaleita laastipintaan tai lisäämällä suolaa ja pippuria saadaksesi mustia pisteitä, jotka antavat viimeistelyyn enemmän "kiven tuntua".

SUOJAA LAASTIPINTOJA

Odota 48 tuntia ennen suojakäsittelyn levittämistä.

Sisätilat

1. Voit levittää luonnollisen mehiläisvahamme, joka on sävytetty samaan väriin kuin Travertino. Tämä suojaus tulee tehdä vain sisätiloissa.

2a. Voit levittää luonnollisen mehiläisvahamme (sisätiloihin) sävytetty värillä, joka eroaa Travertine-viimeistelyn väristä. Tämä korostaa tasaisten ja karkeiden osien välistä kontrastia.

2b. Tämä voidaan tehdä myös levittämällä kerros väritöntä Universal Primeria laimentamalla 1 osa 11-12 osalla vettä. Tämä sopii hyvin ulkokäyttöön. Sitten, kun se on kuiva, levitä toinen kerros samalla laimennuksella, mutta tällä kertaa värillisenä. Poista ylimääräinen väriaine sileistä osista rievulla. Tämä viimeistely antaa suojaa ja korostaa samalla travertiinivaikutusta. Tämä toimenpide voidaan toistaa vielä kerran eri tummemmalla värillä dramaattisen vaikutelman saamiseksi. Kaikki tämä voidaan tehdä sisä- ja ulkotiloissa.

3. Käsittely vesipohjainen vettä hylkivä suoja-aine. Tämä tehdään menemällä pinnan yli pari kertaa suihkepullolla ja poistamalla ylimääräinen liinalla, joka ei jätä kuituja. On tärkeää, että suihkutat kevyesti vettä hylkivää ainetta varoen kastelemasta pintaa liikaa. Tämä voidaan tehdä sisä- ja ulkopinnalla.

4. Ulkoseinissä suositellaan suojausta TRAVERTINO Velaturella, joka parantaa sen veden hylkimiskykyä ja suojaa pintaa happosateiden ja lian heikentävältä vaikutukselta.

Velature on puoliläpinäkyvä viimeistelyaine akryyli-siloksaaniemulsiossa, sopii sisä- ja ulkokäyttöön, suositellaan antiikkiefekteihin. Voidaan levittää sileille tai karkeille, mineraalisille tai synteettisille alustoille. Se hylkii hyvin vettä ja on täysin pestävä kahden viikon kuluttua levittämisestä. Se on myrkytön materiaali, jonka VOC (<8,38) L/A 200 g/l (2010)

TYÖKALUT

Venetisialainen liippaVenetsialainen liippa iso ja pieni, rst
rst liipparst lasta
stucco kauhaStruktuuri hierin
Venetisialainen liippa PVC-hierrin.
Tarvittavat työkalut saatavana myymälästämme.

venetsialainen stucco traventino

Traventino harkkomuotoiluna

travertino stucco pinnoite

Travertino karkeana seinäpinnoitteena

Venetian stucco travertino

Travertino runsaasti vaihtoehtoja

Travertino video, katso kuinka käytetäänstucco-lava

STUCCO LAVA

Pohjusteet: Primer normal tai Primer Quartz.

Viimeistely: Hydrocalce.

Lisäaineet: Terracotta / Salt & Pepper / Mother of Pearl / Milled Marble / Mica / Glitter / Ebano Powder / Velatura / Metallic Beeswax / Perla Wax / Pearl Cream

Ohjeellinen kulutus sileillä alustoilla:

1,5 -  3 kg/m², riippuen käsittelystä ja viimeistelystä.

Käyttö: Seinäpinnoite sisälle ja ulos.
Stucco Lava on erittäin monipuolinen laasti, joka on täydellinen monimutkaisten kohokuvioiden luomiseen. Soveltuu sisä- ja ulkoseinille, sitä voidaan käyttää erilaisissa efekteissä ja tekstuureissa. Sitä voidaan parantaa entisestään koristevahoilla luodaksemme todella ainutlaatuisia malleja, jotka mukautuvat mihin tahansa tunnelmaan.

Työkalut: Liipat (rst) pyöristetyillä reunoilla (iso, keskikoko, pieni), sivellin.

Stucco Lava video, katso kuinka käytetäänstucco-calcite

VELVET

Pohjusteet: Primer normal tai Primer Quartz.

Viimeistely: Hydrocalce.

Lisäaineet: -

Ohjeellinen kulutus sileillä alustoilla:

n. 2,1 kg/m², kolmekäsittelyä.

Käyttö: Seinäpinnoite, erittäin helppo käyttöinen.

Työkalut: Liipat (rst) pyöristetyillä reunoilla (iso, keskikoko, pieni), Velvet-sienihierrin ja PVC-hierrin.

Moderni läpinäkymätön Marmorino Veneziano.
Tämä läpinäkymätön versio venetsialaisesta Marmorinosta on yksinomaan Stucco Italianon tuottama.
Se on yksi tyylikkäimmistä kalkkipohjaisista seinäpinnoista, ja se tarjoaa laajimman valikoiman esteettisiä mahdollisuuksia.
Sen hieman karkea ja läpinäkymätön pinta on samettinen kosketukseen tyypillisen hienon mokan chiaroscuron ulkonäön kanssa.
Tällä materiaalilla voidaan saada myös Damask -vaikutus, jossa on pehmeitä kuvioita.

Käyttökohteet: Sisäkäyttöön, seinä- ja kattopinnoite.


KUVAUS

Tämä on yksi tyylikkäimmistä kalkkipohjaisista seinäpinnoitteista, joka tarjoaa laajan valikoiman esteettisiä mahdollisuuksia. Sen hieman karhea, läpinäkymätön ja tasainen, viimeistely on samettinen kosketukselle ja tyypillinen chiaroscuro-ulkonäkö hienolle mokkanahkalle tai säämiskälle.

Tämä samettinen ulkonäkö saavutetaan materiaalin sisältämien suurien selluloosa-mikrokuitumäärien ansiosta. Tämä tekee siitä erittäin kestävän ja joustavan, ja siksi se kestää paremmin halkeilua, jos alla oleva rappaus halkeilee.

SÄÄMISKÄN VAIKUTUS

Marmorino Velvet -efekti jäljittelee tämän pehmeän nahan kykyä hehkua pehmeällä valolla ja varjolla. Säämiskän tuntu on myös kosketuksessa.

KÄYTTÖ

Sisäkäyttöön, seinät, sisäkatot, tulisijat ...

Älä käytä alle +5 C° lämpötilassa. Varmista levityksen aikana, että työskentelyalue ei ole liian kostea tai lämmin, jotta vältytään levitysongelmita. Suorita tarvittavat materiaali rajaukset rajausteipillä tai maalarinteipillä.

PAKKAUS Velvet on tahnamuodossa 16 kg:n ja 24 kg:n ämpärissä. Tuote on valkoinen ja voidaan sävyttää sävyspigmenteillämme.

MENEKKI

Velvet: n. 2,1 kg/m², kolmekäsittelyä.

ESITYÖT

Huomautus: Tämä on kuvaus normaalista sovelluksesta.

Sovellukseen tarvittavat työkalut: (metallityökalut rst) Normaali iso liippa, PVC-liippa ja sienihierrin.

Työalueen suojaus: Levitä maalarinteippiä ja suojamateriaalia jalkalistoihin sekä ikkunoiden ja ovien ympärille ja suojaa kaikki ei pinnoitettavat alueet. Älä käytä alle +5°C lämpötiloissa.

POHJUSTUS

Yksi kerros Primer Quartzia tulee levittää telalla tai siveltimellä tasaisesti sileälle, puhtaalle pinnalle ja antaa kuivua kokonaan. Pohjuste on tarpeen levittää pohjamaali kaikille pinnoille lukuun ottamatta kalkki- ja heikkoa KS-laastia. Näillä on samanlainen koostumus kuin marmorinolla. Annan pohjusteen kuivua vähintään 6 tuntia, mielellään yön yli.

MARMORINO-MATERIAALIN VALMISTELU – SÄVYTYS

Kun olet avannut Velvet Marmorino -säiliön, poista pinnalta vesi ja sekoita noin 30 sekuntia sähkösekoittimella, kunnes se on homogenoitunut. Lisää väripigmentti seos ja sekoita kunnes väri on täysin tasainen. Muista, että kalkki menettää viskositeettinsa, kun sitä sekoitetaan. Jos materiaali on sekoituksen jälkeen liian löysää, odota 6-8 tuntia ennen käyttöä.

KÄYTTÖ

Muista, että voimakas valo on samansuuntainen seinän kanssa ja että se sijaitsee vain toisella seinän kahdesta sivusta, jolla työskentelet (yleensä samalla puolella kuin ikkunat). Tällä tavalla liipan varjo antaa mahdollisuuden nähdä viimeistelyn todellisen tilan. Aina silloin tällöin, toisen ja kolmannen kerroksen aikana, valoa tulee siirtää, jotta seinä ei kuivu liikaa yhdestä paikasta lampun lämmöstä (käytä led-valaistusta).

1. Levitä ohut, tasainen kerros 'Marmorino Velvet' pinnoitetta koko pinnalle rst-lastalla. Vältä tekemästä liikaa harjanteita ja anna sen kuivua kokonaan (6-8 tuntia). Ensimmäinen kerros voi olla valkoinen, vaikka aiot tehdä värillisen viimeistelyn. Jos lopullisen värin on määrä olla tumma, on parasta poistaa maalarinteippi ovien, ikkunoiden ja jalkalistojen ympäriltä ja kiinnittää teippi uudelleen. Muuten valkoinen kaistale voi olla näkyvissä, kun teippi lopulta poistetaan. Siksi irrota teippi ja aseta se takaisin noin mm etäisyydelle nauhan alkuperäisestä paikasta.

2. Toinen kerros: jos levität toisen kerroksen mahdollisimman tasaisesti rst-ilastalla, saat vain vähän tai ei ollenkaan tummaa ja vaaleaa vaikutusta, mutta jos levität sen "huonosti" eli enemmän materiaalia sisältävillä alueilla lähellä alueita vähemmällä materiaalilla saat enemmän chiaroscuro-efektiä, etenkin tummissa väreissä. Vaihtoehtoisesti voit lisätä säämiskävaikutelmaa kostuttamalla seinät kevyesti ja tasaisesti juuri ennen toisen kerroksen levittämistä. Jotkut alueet jäävät kosteaksi kuin toiset, mikä johtaa viimeisen tasoitusvaiheen jälkeen pintaan, jossa on sekä sileitä että karkeita alueita.Tämän kerroksen levittämiseksi varmista, että liipan terän reuna on aina puhdas ja vailla lovia. Reuna voidaan puhdistaa ja tasoittaa P360 hiekkapaperilla. Yleensä toinen kerros levitetään koko pinnalle ennen kolmannen kerroksen levittämistä. Mutta suurilla pinnoilla kuumissa ja kuivissa olosuhteissa saattaa olla tarpeen antaa toinen henkilö aloittaa kolmannen kerroksen levittämisen, kun ensimmäinen henkilö viimeistelee toisen kerroksen.

3. Kolmas kerros tulee levittää ennen kuin toinen kerros on kuivunut kokonaan. Tämän tunnistamiseksi kannattaa tarkkailla, että pinnalla ollut vesi on imeytynyt, mutta laasti näyttää silti hieman kostealta. Toisen kerroksen pitäisi olla melkein "kuivahtanut", joka tyypillisesti tapahtuu kalkkipohjaisissa tuotteissa. Ihanteellisissa huonelämpötiloissa tämä tapahtuu noin 15 minuutin kuluessa, joka yleensä kuluu toisen kerroksen levittäminen keskikokoiselle seinälle.

4. Kolmas kerros levitetään tälle tasaiselle pinnalle. Sen levittämisessä ei tarvitse olla erityisen varovainen, koska tämä viimeinen kerros tasoitetaan lähes välittömästi kuivalla sienihiertimellä. On vaikea sanoa, kuinka kauan sinun on odotettava ennen kuin käytät hierrintä, koska se riippuu seinän imukyvystä ja lämpötilasta. Tiedät, jos se on liian aikaista, koska näet pieniä harjanteita muodostuvan, kun käytät sienihierrintä. Yleensä laastin tulee olla riittävän kostea, jotta se pystyy tasottumaan sienihirteimellä hierettäessä eri suuntiin. Hierto täyttää kuopat ja tasoittaa harjanteita jättämättä jälkiä seinään.

5. Sienihierrin tulee puhdistaa aika ajoin sen pinnalle kerääntyneestä ylimääräisestä marmorinoosta. Tätä varten raaputa varovasti sienen pintaa rst-liipan reunaan ja kaavi sitten ylimääräinen marmorino säiliöön käytettäväksi myöhemmin.

6. Ennen kuin se kuivuu kokonaan, käy seinäpinta yli muovilastalla, jossa on sileät, pyöristetyt reunat. Kuten käytettäessä sienihierrintä, tiedät tarkkailemalla, milloin tämä tasoitusvaihe on suoritettava. On liian aikaista käyttää muovilastaa, jos pintaan jää pieniä harjanteita ja liian myöhäistä, kun et pysty tasoittamaan sienihiertimen käytöstä jäänyttä karheutta.

7. Muovilasta tulee painaa lähes litteäksi seinää vasten (25-30° kulmassa) liikuttamalla sitä vastakkaisiin hiertosuuntaisiin harjanteiden välttämiseksi. Pintaa tasoitaessa on suositeltavaa käyttää voimakasta valonlähdettä seinien suuntaisesti, jotta voidaan havaita epätasaisuudet, joita voi syntyä siirrettäessä lastaa pinnan yli. Pinta on valmis, kun se näyttää melkein kiiltävältä valoa vasten katsottuna. Huomaat – varsinkin tummilla väreillä – että sileimmät osat näyttävät tummemmilta.

8. Poista kaikki teippi ja suojamateriaali ennen kuin laasti on täysin kuivunut, jotta vältytään teipatun reunan halkeilulta ja repeilyltä. Itse asiassa teippi voidaan poistaa juuri ennen viimeistä vaihetta, jossa käytät muovilastalla.

VAIHTOEHTOISIA KÄYTTÖTAPOJA

Tällä monipuolisella materiaalilla voidaan saavuttaa useita erikoistehosteita:

1. Marmorino Velvet vahalla Kun se on täysin kuiva, sille voidaan antaa erottuva väri käyttämällä vesipohjaista mehiläisvahaamme (Natural Wax). Jos tummaan Velvet Marmorinoon käytetään luonnollisesti sävytettyä mehiläisvahaa, pinnan pienet kuopat ja naarmut saavat valkoisen värin, koska vaha on luonnostaan vaaleaa. Muutoin vaha voidaan sävyttää melkein minkä tahansa värin avulla, jolloin voit saada erilaisia tehosteita antiikkipatinasta taiteelliseen ilmeeseen, jossa on vahva visuaalinen vaikutus. Huomaa, että vahoillamme ja väriaineillamme voit aina vaihtaa väriä myös ajan kuluessa. Tehdäksesi vahasta kevyemmän, sinun tarvitsee vain lisätä "White Powdered Dye"; Tummentaaksesi sitä sävyttämällä se haluamallasi värillä. Väriä kannattaa aina kokeilla mallipalalla tai seinän osalla, joka ei ole niin näkyvä. Metallisia glitter- tai helmiäisvahojamme voidaan käyttää myös peitettyjen efektien aikaansaamiseen.

2. Damaskivaikutelma Damaskivaikutelma saadaan levittämällä toinen kerros erittäin paksua Velvet Marmorinoa ja levittämällä se välittömästi kokonaan tasaisella rst-lastalla, joka liikkuu aina samaan suuntaan (vaaka- tai pystysuunnassa). Tällä tavalla muodostuu harjanteita, jotka tulee sitten painaa kevyesti alas muovi- tai rst-lastalla ennen kuivaamista.

Muut tehosteet Voit käyttää tasoitusprosessin loppuvaiheessa muoviliipan sijasta rst-liippaa jättämään tummia jälkiä valmiiseen pintaan. Nämä siirtyvät metallilastalta sileimmille alueille. Tätä tehostetta käytetään enimmäkseen tummissa pinnoissa. Jotta viimeistely tuntuisi samettisemmalta kosketettaessa, voit hioa pinnan kevyesti (48 tunnin kuluttua) P 220-360 hiekkapaperilla (tämä nostaa selluloosakuidut esiin) ja harjaa sitten pöly pois.

MARMORINO VELVET - HUOLTO

1. Käytä luonnollista vahaamme yksinkertaisimpana suojana muuttamatta viimeistelyn ulkoasua. Tummissa väreissä varo sävyttämistä samaan väriin kuin stukko, koska mehiläisvahamme on hieman valkoista. Käytä sitä samalla tavalla kuin tummissa väreissä erikoistehosteiden saamiseksi.
TAI
2. Levitä akryylivahaamme, joka takaa vedenpitävyyden ja suojan kaikenlaiselta lialta. Saatavilla on kolmenlaisia: Flat, Semi-gloss ja Glossy, jotka lisäävät Velvet Marmorinon kiiltoa. Levitä se vedellä laimennettuna 70-100%, mieluiten suihkepullolla tai siveltimellä.

Voit tehdä sen vedenpitäväksi käyttämällä Hydrocalce suojapinnoitetta. Kun levität vesipohjaista tuotetta tummalle pinnalle, varo, ettet liota sitä liikaa, jotta pohjalta ei pääse nousemaan suolaa, joka voi tahrata väriä.

Pintojen puhdistaminen: Käytännöllisin tapa puhdistaa tällainen pinta on valkoinen kuminen pyyhekumi tai hiekkapaperi (P 220-320). Useimmat likaiset alueet on helppo puhdistaa käyttämällä hiekkapaperia ja imuroimalla pois jauhejäämät.

TYÖKALUT

iso rst-liippaIso rst-liippa, pyöristetyt reunat
pieni rst-liippaPieni rst-liippa, pyöristetyt reunat
rst lastarst-lasta
sinenihierrinSienihierrin
pvc-liippa ammattikäyttöönPVC-liippa, pyöristetyt reunat
Tarvittavat työkalut saatavana myymälästämme.

marmorino-velvet olohuoneessa

Velvet olohuoneen pinnoitteena

Velvet beige-oranssi

Velvet sametin pehmeä pinnoite

marmorino-velvet kettiössä

Velvet pinnoitteena keittiössä

Stucco Velvet video, katso kuinka käytetäänstucco-calcite

CALCITE

Pohjusteet: Primer normal tai Primer Quartz.

Viimeistely: Hydrocalce.

Lisäaineet: Terracotta / Salt & Pepper / Mother of Pearl / Milled Marble / Mica / Glitter / Ebano Powder / Velatura.

Ohjeellinen kulutus sileillä alustoilla:

n. 3,7 kg/m², kaksi käsittelyä.

Käyttö: Seinäpinnoite sisä- ja ulkokäyttöön.
Calcite on keskikarkea viimeistely, jossa sileät ja teksturoidut alueet vuorottelevat. Mattapintainen, jossa on heikko chiaroscuro-efekti, joka välittää lämpimän tunteen.
Yksi Calciten tärkeimmistä eduista on sen poikkeuksellinen kulutuskestävyys, mikä tekee siitä loistavan vaihtoehdon sekä klassisiin että moderneihin ulkotiloihin sekä vilkkaan liikenteen alueille.

Työkalut: Liipat (rst) pyöristetyillä reunoilla (iso, keskikoko, pieni), vaahtokumihierrin ja PVC-hierrin.
stucco-dolomia

DOLOMIA

Pohjusteet: Primer normal tai Primer Quartz.

Viimeistely: Bee´s wax, Hydrocalce.

Lisäaineet: -

Ohjeellinen kulutus sileillä alustoilla:

n. 3,7 kg/m², kaksi käsittelyä.

Käyttö: Seinäpinnoite, sisälle ja ulos.
Sen kestävyys ja kulutuskestävyys tekevät siitä ihanteellisen valinnan tiloihin, jotka vaativat kovaa käyttöä kestävän viimeistelyn.
Kestävyyden ja esteettisen viehätyksen yhdistelmä tekee Dolomiasta erinomaisen vaihtoehdon sekä asuin- että liiketiloihin.

Työkalut: Liipat (rst) pyöristetyillä reunoilla (iso, keskikoko, pieni), vaahtokumihierrin ja PVC-hierrin.
stucco-stars

STARS

Pohjusteet: Primer normal tai Primer Quartz.

Viimeistely: Bee´s wax, Hydrocalce.

Lisäaineet: -

Ohjeellinen kulutus sileillä alustoilla:

n. 3,7 kg/m², kaksi käsittelyä.

Käyttö: Seinäpinnoite sisä- ja ulkokäyttöön.
Usein kauneus syntyy yksinkertaisuudesta yhdistettynä arvokkaaseen yksityiskohtaan. Sama koskee tätä viimeistelyä: yksinkertainen kalkkilaasti, josta tulee upea, kun siihen on lisätty luonnonhopeakiillehiutaleita.

Työkalut: Liipat (rst) pyöristetyillä reunoilla (iso, keskikoko, pieni), vaahtokumihierrin ja PVC-hierrin.
tadelakt

TADELAKT

Pohjusteet: Primer normal tai Primer Quartz.

Viimeistely: Moroccan soap, Hydrocalce, Fine wax.

Lisäaineet: -

Ohjeellinen kulutus sileillä alustoilla:

n. 2 kg/m², kolmekäsittelyä.

Käyttö: Seinäpinnoite, rajoitetusti myös lattioissa.
• pesuhuoneen seinien pinnoitus
• pinnoituslaattojen päälle
• työtasojen ja kalusteiden pinnoitus

Työkalut: Liipat (rst) pyöristetyillä reunoilla (iso, keskikoko, pieni), ulkokulmaliippa, Tadelakt-kivi, TNT-kangas.

Sileä ja kiiltävä perinteinen marokkolainen seinäpinnoite.
Tämä vedenpitävä kalkkipohjainen pinnoite on peräisin Marokosta, missä sitä käytetään perinteisesti Hammamissa (höyrysaunat) ja Riads of Marrakechissa.
Sitä arvostetaan kestävyydestään ja ulkonäöstään, joka tuo mieleen eksoottisia paikkoja.
Sillä on sileä ulkonäkö, joka on hieman kiiltävä kuten Marmorino Veneziano, mutta on paksumpi ja pehmeämpi struktuuri.

Käyttökohteet: sisä-ja ulkokäyttöön, perinteisesti kylpyhuoneen seinien pinnoitus.


KUVAUS

Tadelakt on luonnollinen, kalkkipohjainen laasti, joka on sekä koristeellinen että vedenpitävä. Tämä perinteinen marokkolainen seinäpinnoite, on peräisin Marrakechin alueelta, on perinteinen seinäpinnoite, joka löytyy Hammamsista, marokkolaisesta höyrysaunasta ja Marrakeshin riadeista. Euroopassa uudelleen löydetty Tadelakt on arvostettu kestävyydestään ja esteettisesti miellyttävästä ulkonäöstä, joka tuo mieleen eksoottiset paikat.

Sen pinta on sileä, hieman kiiltävä kuten Marmorino Venezianolla, mutta on paksumpi ja sen rakenne on erilainen. Se on erittäin kestävä, vedenpitävä, mutta silti hengittävä.

KÄYTTÖ

Tadelakt on luonnollinen mineraalinen seinäpäällyste sisäseinien hienoon pinnoitukseen. Se on arvostettu esteettisestä vaikutuksestaan, joka on ainutlaatuinen oikein valaistuna. Sitä käytetään hienostuneissa ympäristöissä, kuten vastaanottotiloissa, toimistoissa, huviloissa tai kylpyhuoneissa vaihtoehtona marmorille ja keramiikalle. Teksturoitu chiaroscuro-efekti voi olla näkyvissä tai ei käyttötekniikasta riippuen.

PAKKAUS

Tadelakt on jauheena 16 kg:n ämpärissä. Tuote on valkoinen ja voidaan sävyttää sävyspigmenteillämme.

MENEKKI

16 kg:n ämpärillä saadaan n. 8 m²

TUOTE

KÄYTTÖ

Älä levitä alle +5 °C lämpötiloissa.

1. Tässä on joitain neuvoja siitä, kuinka Taledaktia voidaan käyttää helposti. Olemme sisällyttäneet joitain huomautuksia vertaillaksemme tätä nykyaikaista sovellusmenetelmää antiikkiseen tai perinteiseen marokkolaiseen menetelmään. On kuitenkin huomattava, että yhä enemmän Marokossa he käyttävät nykyaikaisempia levitysmenetelmiä saadakseen näyttävämmän, hienostuneemman vaikutuksen verrattuna niihin, jotka saadaan karkeammilla, maalaisemmilla menetelmillä, joissa käytetään kehittymättömämpiä työkaluja ja huonompia, puhdistamattomia tuotteita.

2. Alustan esikäsittely on samanlainen kuin Marmorino Venezianon kanssa. Ihanteellinen alusta on uusi kalkkirappaus tai vähäsementtinen kalkkisementtirappaus. Sitä voidaan levittää myös vanhoille alustoille, kunhan siinä ei ole murenemista ja se on käsitelty pohjusteella.

3. Sekoita 16 kg:n astia materiaalia 5,75 litraan vettä (360 ml/kg jauhetta), tarkista notkeus, säädä tarvittaessa vesimäärää. Kun materiaali on hyvin sekoitettu, se voidaan sävyttää ja antaa sitten levätä noin puolen tunnin ajan. Sen jälkeen se voidaan levittää joko samana päivänä tai seuraavana päivänä. (Materiaali on edelleen hyvä useita päiviä, jos sitä pidetään hyvin suljetussa astiassa poissa kuumuudesta. On kuitenkin parasta levittää se 2 tai 3 päivän kuluessa.)

4. Alustan valmistamisen jälkeen ensimmäinen kerros tehdään sävytetyllä tai valkoisella laastilla, levitetään metalliliippalla (iso liippa), pyri mahdollisimman tasaiseen ja sileään pintaan. (Perinteisellä marokkolaisella menetelmällä se levitetään Stuccokauhan kaltaisella työkalulla, joka jättää hieman aaltoilevan pinnan.) Anna ensimmäisen kerroksen kuivua kokonaan (yön yli). Muista, että osa ensimmäisestä kerroksesta jäljellä olevasta kuviosta näkyy lopputyössä.

5. Ennen toisen kerroksen aloittamista suosittelemme vaihtamaan kaikki suojateipit, kuten Marmorino Venezianon ohjeissa. Levitä toista kerrosta varten haluamasi värillinen materiaali suurella metalliliippalla.

6. Kuten Marmorino Venezianolla, se tulisi levittää koko pinnalle tasoittamalla liippan jäljelle jäämiä jälkiä pitäen mielessä, että kaikki tässä vaiheessa jäljelle jääneet jäljet jäävät näkyviin lopulliseen pintaan. (Jos haluat täysin sileän pinnan, hierrä pinta sienihiertimellä ja sitten tiivistä kevyesti liipalla).

7. Anna sen kuivua hieman, kunnes se menettää kiiltonsa, muuttuu mattapintaiseksi, ylimääräisen veden haihtuessa. Joissakin paikoissa näet värin vain kevyesti. Tässä vaiheessa voit levittää kolmannen kerroksen samalla materiaalilla ja samalla suurella liippalla tai pienemmällä, jos haluat. Tärkeää on käyttää teräviä reunoja sisältävää liippaa. Levitä ohut kerros painamalla toinen ja kolmas kerros yhdeksi tasapaksuksi kerrokseksi.

8. Sinun on kuljettava pinnan yli useita kertoja liikuttamalla liippaa aina eri suuntiin (pinta pysyy mahdollisimman tasaisena), kunnes saavutat halutun lopputuloksen. Jos näet kuplia ilmestyvän tämän vaiheen aikana (alusta on liian kostea), sinun on odotettava vielä vähän ennen viimeistä kiillotusvaihetta. Kiillotuksen loppuvaiheessa on suositeltavaa käyttää PVC-hierrintä, suhteellisen kovalla paineella. Tässä vaiheessa perinteisissä marokkolaisissa sovelluksissa kiillotus tehdään kiillotuskivellä, joka antaa pyöreän muotonsa ansiosta käsityöläiselle mahdollisuuden seurata aaltoilevaa pintaa, joka on luotu edellisissä kerroksissa Stuccokauhalla.

9. Kun Tadelakt on täysin kuiva, yleensä yhden tai useamman päivän kuluttua, se voidaan suojata erityisellä marokkolaisella saippualla (samalla tavalla kuin Marokkolaisessa yleisessä kylpylässä), joka on valmistettu oliiviöljystä. Saippua levitetään sellaisenaan tai laimennetaan enintään 100 %. Koska tämä saippua on hyvin tummaa, suosittelemme, että se laimennetaan hyvin, kun sitä levitetään vaaleille väreille ei-toivottujen värimuutosten välttämiseksi. Normaalisti se tulisi levittää metalliliippalla hieromalla sitä pinnalle, kunnes se on täysin imeytynyt. Ylimääräinen saippua voidaan poistaa liinalla noin 10 minuutin kuluttua.

Huomautus: Saadaksesi erittäin vahvan ja kestävän suojan vettä vastaan, suosittelemme levittämään suoja-aineen, kuten Hydrocalce, ennen kuin levität marokkolaista saippuaa. Tässä tapauksessa anna laastin kuivua vähintään 3 vrk ennen käsittelyä (kohta 9.).

Tiedot on annettu ohjeellisina, eivätkä ne ole sitovia.

SUOJAA LAASTIPINTOJA

Tadelakt on sileän pintansa ansiosta viimeistely, joka ei likaannu helposti. Suosittelemme kuitenkin seuraavia suojahoitoja. Kun Tadelakt on täysin kuiva, yleensä yhden päivän tai useamman päivän kuluttua, se voidaan suojata erityisellä marokkolaisella saippualla (sama, jota käytetään edelleen julkisesti, marokkolaisissa kylpyissä), joka on valmistettu oliiviöljystä.

Saippua levitetään sellaisenaan tai laimennetaan 100 %:iin niin paljon vettä kuin halutaan. Koska tämä saippua on hyvin tumma, suosittelemme, että se laimennetaan hyvin vaaleille väreille levitettäessä, jotta vältytään ei-toivotulta värinmuutokselta. Vaaleile sävyille saatavana myös vaalea saippua.

Normaalisti se tulee levittää metallilastalla, hieroen sitä pintaan, kunnes se on täysin imeytynyt. Ylimääräinen saippua voidaan poistaa liinalla noin 10 minuutin kuluttua.

Huomaa: Saadaksesi erittäin vahvan ja kestävän suojan vettä vastaan, suosittelemme, että käytät Hydrocalcen kaltaista vedeneristysainetta ennen marokkolaisen saippuan levittämistä.

APUTUOTTEITA

Universal Primer, Primer Quartz, Hydrocalce, Marokon saippua, Fine Wax

KORISTEELISET LISÄAINEET

Ebano jauhe, Jauhettu marmori, Mother of Pearl

Vanhan laatoituksen päälle tehtäessä pohjalaastiksi suositellaan GLP -Tasoituslaastia, ks. tuotelehti.

TYÖKALUT

iso liippaIso liippa rst, pohjalaastille
Venetisialainen liippaVenetsialaiset liipat (rst) iso, keskikoko ja pieni
rst liipparst lasta
stucco kauhaStucco kauha
kulmakauhatKulmakauhat

Kivi tai PVC-liippa Tadelakille ja kuitukangasta, saippualle / vahalle.

Tarvittavat työkalut saatavana myymälästämme.


tadelakt pesuhuone

Tadelakt pesuhuoneen seinissä

tadelakt pinnoite

Tadelakt taipuu moneen käyttöön

Venetian stucco tadelakt

Tadelakt kylpyammeen pinnoitteena
Petrae

PETRAE

Pohjusteet: Primer Quartz, huonekaluille Primer Q + Base for Furniture.

Käyttö: Sisäkäyttöön.
Kolmessa versiossaan Petrae tuo esiin kolmen italialaisen kiven:
Pietra di Vicenzan
Pietra di Sorrenton (kuvasa)
Pietra Serenan
sekä niiden muodon ja tunnelman.
Se on ihanteellinen pinnoite sekä seinille että huonekaluille, kuten pöydille ja keittiötasoille.

Viimeistely: Hydrocalce, PU-1K.

Ohjeellinen kulutus:1,7 - 2,6 kg/m², 2-3 käsittelyä.

Työkalut: (rst) Liipat ja lastat, sekä kulmaliippa.
beton-stucco

BETON STUCCO

Pohjusteet: Primer normal tai Primer Quartz.

Viimeistely:
sisällä: Hydrocalce / Marseille Soap / Moroccan Olive Oil Soap.
ulkona: Hydrocalce

Lisäaineet: Mother of Pearl, Marble yhdistelmät, Mica.

Ohjeellinen kulutus sileillä alustoilla:

Jauhetta n. 2,2 kg/m², kolme käsittelyä.

Käyttö: Seinäpinnoite, sopii myös huonekaluihin.
• betonilattian pinnoitus
• pesuhuoneen lattioiden pinnoitus
• pesuhuoneen seinien pinnoitus
• pinnoituslaattojen päälle

Betoninen viimeistely kaupunki- ja teollisuustyyleihin.
Beton Stucco on moderni viimeistely, joka luo koristeellisia vaikutelmia, jotka muistuttavat sileää ja normaalia betonia.
Sitä voidaan levittää kaikille rakennuspinnoille, mutta myös moderneihin huonekaluihin.
Se on erittäin koristeellinen, kestää erinomaisesti UV -säteilyä, iskuja ja hankausta.
Tästä syystä sitä suositellaan erityisesti käytettäväksi arvostetuissa kaupoissa, tyylikkäissä huoneistoissa, toimistoissa, mutta myös silloin, kun tarvitaan kulutuksenkestävyyttä, kuten julkisissa virastoissa ja liikerakennuksissa.

Käyttö: sisä-ja ulkokäyttöön.


KUVAUS

Beton Stucco on moderni hydraulinen kalkki- ja sementtipohjainen pinnoite sisä- ja ulkotiloihin. Se on helpoin tapa saada koristeellisia efektejä, jotka muistuttavat sileää tai normaalia betoni pintaa. Sitä voidaan käyttää kaikille rakennuspinnoille, mutta myös moderneille huonekaluille.

Palamaton ja hometta vastustava.

Se on erittäin koristeellinen, kestää erinomaisesti UV-säteitä, iskuja ja hankausta. Tästä syystä sitä suositellaan käytettäväksi asinhuoneistojen lisäksi erityisesti arvostetuissa liikkeissä, tyylikkäissä huoneistoissa, mutta myös siellä, missä vaaditaan kulutuskestävyyttä, kuten julkisissa tiloissa ja liikerakennuksissa.

KÄYTTÖ

Sopii ulko- ja sisäkäyttöön.

PAKKAUS

Tadelakt on jauheena 16 kg:n ämpärissä. Toimitetaan betonin harmaana ja valkoisena, joka voidaan sävyttää sävyspigmenteillämme.

MENEKKI

16 kg:n ämpärillä saadaan noin 7-7,5 m², kaksi käsittelyä.

TUOTE

Se on mineraalinen luonnonmateriaali, joka on valmistettu hydraulisesta kalkista, sementistä ja marmorijauheesta.

Täysin palamaton ja kestää erinomaisesti UV-säteilyä, iskuja ja hankausta.

KÄYTTÖ

Älä levitä alle +5 °C, eikä yli +25 °C lämpötiloissa.

Tässä on joitain neuvoja siitä, kuinka Beton Stuccoa voidaan käyttää helposti.

Alustan esikäsittely on samanlainen kuin Marmorino Venezianon kanssa. Ihanteellinen alusta on uusi kalkkirappaus tai vähäsementtinen kalkkisementtirappaus. Sitä voidaan levittää myös vanhoille alustoille, kunhan siinä ei ole murenemista ja se on käsitelty pohjusteella.

Sekoita 16 kg:n astia materiaalia noin 5,1 ~ 5,2 litraan vettä (1 kg jauhetta/0,32 l vettä), tarkista notkeus, säädä tarvittaessa vesimäärää.

Levitä rst-liipalla kahdessa kerroksessa hyvin esivalmistetulle alustalle (pohjustettulle) ja anna ensimmäisen kerroksen kuivua kokonaan ennen toisen levittämistä. Toinen kerros on levitettävä melko paksuksi ja puristettava, tasoitettava ja raaputettava lastalla, harjalastalla, kaavinta tai muilla työkaluilla halutusta vaikutuksesta riippuen. On mahdollista valmistaa uudelleen tyypillisiä betonointilevyjen ja laudoituksen liittämisestä peräisin olevia saumaharjanteita. Seuraavana päivänä, kun pinta on täysin kuiva, on mahdollista hioa se käsin tai koneella.

Monet Stucco Italiano -lisäaineet voidaan lisätä toiseen kerrokseen. Suosituimpia ovat musta Ebano-jauhe, mutta myös kuten, helmi, suola-pippurihiekka ja kiille.

Erikoisvaikutelma saadaan lisäämällä Ebano-jauhetta ja hiomalla kuivaa pintaa, jolloin saadaan vaikutelmaksi musta marmori.

SUOJAUS

Suositeltu lopullinen suoja sisällä on Marseille-saippua tai Dark Marokkolainen saippua, joka antaa erityisen tumman vaikutelman, ulkona Hydrocalse.

HUOLTO

Poista pölyt, puhdista tarvittaessa kostealla liinalla, poista tahrat hiomalla hiekkapaperilla (lisää suoja-aine, jos sitä on käytetty hionnan jälkeen).

APUTUOTTEITA

Universal Primer, Primer Quartz, Hydrocalce, Marokon saippua.

KORISTEELISET LISÄAINEET

Ebano jauhe, Helmi, Suola-pipprurihiekka ja kiille.

Tiedot on annettu ohjeellisina, eivätkä ne ole sitovia.

TYÖKALUT

iso liippaIso liippa rst, pohjalaastille
Venetisialainen liippaVenetsialaiset liipat (rst) iso 280x120, keskikoko 240x100 ja pieni 200x80
rst liipparst lasta
muoviliippaPVC-liippa, pyöristetyt reunat


Tarvittavat työkalut saatavana myymälästämme.


beton stucco laudoitettu betonipinta

Laudoitettua betonipintaa

beton stucco pinnoite

Monimuotoista betonijäljitelmää

Beton stucco sopii moneen käyttöön

Beton Stucco on monikäyttöinen

Beton Stucco, katso kuinka tehdäänmarmorino for floor

PASTELLONE

Pohjusteet: Primer normal tai Primer Quartz.

Viimeistely: Mehiläisvaha, Mineraalivaha, Marseillen saippua, Hydrocalce.

Viimeistely / kosteat tilat, lattiat, huonekalut: 1K PU-lakka, 2K PU-lakka.

Lisäaineet: Mother of Pearl.

Ohjeellinen kulutus sileillä alustoilla:
n. 0,56 m²/kg eli n. 1,78 kg/m².

Käyttö: Lattiapinnoite ja seinäpinnoite, sopii myös huonekalujen pinnoitukseen.

Pastellone-pinnoite säilyttää perinteisen venetsialaisen Marmorinon estetiikan lattialla ja lisää samalla kestävyyttä, jota nykyajan asuminen vaatii.
Pastellonilattia sopii käytettäväksi alueilla, joilla haluat luonnollisia rakennusmateriaaleja ja yksinkertaisia linjoja.
Itse asiassa tämä lattialaasti on ihanteellinen minimalistiseen ympäristöön sen sileän, jatkuvan pinnan vuoksi.
Lattioiden lisäksi Pastellone laasti voidaan levittää myös huonekaluihin ja seiniin.

Erittäin laaja sävyvalikoima, tilaa värimalli.
Sisäkäyttöön, myös pesuhuoneiden lattia- ja seinäpinnoitteena.


KUVAUS

Lattioiden Marmorinon resepti noudattaa alkuperäisen Pastellone Venezianon reseptiä. Pastellone oli itse asiassa Classic Venetian Marmorino -sovellus lattioihin. Esimerkkejä löytyy Venetsiasta ja koko Veneton alueelta. Tästä antiikkiperinteestä lähtien olemme yhdistäneet levitystekniikan uusiin materiaaleihin saavuttaaksemme erinomaisen kompromissin. Lisäksi Pastellone pinnoitteemme on tehty kovemmaksi käyttämällä Hydraulista kalkkia - ja akryylisideaineita. Tämä ratkaisu säilyttää antiikkisen Marmorinon estetiikan ja lisää samalla nykyajan elämän vaatimaa kestävyyttä.

Pastellone pinnoite lattialla on sileä, kevyesti kiillotettu. Lopullinen vaikutus riippuu levitystekniikasta ja suojakäsittelystä. Pellavansiemenöljy antaa sille luonnollisimman ulkonäön. Polyuretaanilakka voi antaa pinnalle kovemman, kestävämmän satiinisen tai kiiltävän pinnan, jota on vaikeampi naarmuttaa; Lakan läsnäolo voi kuitenkin näyttää epäluonnoliselta koulutetulle silmälle.

KÄYTTÖ

Pastellone pinnoite sopii käytettäväksi alueilla, joissa halutaan luonnonmateriaaleja ja yksinkertaisia linjoja. Se on ihanteellinen minimalistiseen ympäristöön sulavan, katkeamattoman jatkuvuutensa ansiosta. Tämä luonnollinen Marmorino lattioille sopii mihin tahansa tilaan: kylpyhuoneeseen, keittiöön, portaisiin, käytäviin tai makuuhuoneisiin. Voidaan käyttää myös suihkutiloissa, saunoissa, työtasoilla ja huonekaluissa. Mekaanisen rasituksen kestävyys, kuten muissakin puu-, laatta- tai pehmeäkivilattioissa. Siinä on luonnollisesti liukumaton pinta, mutta erityiset liukastumisenestokäsittelyt ovat mahdollisia. Puhdistus on erittäin helppoa.

SÄVYTYS

Pastellone voidaan värjätä kahdella tavalla, joita voidaan myös yhdistää. Ensimmäinen tekniikka on käyttää yleisiä mineraalisia väripigmenttejä. Toinen tekniikka on vanhin. Materiaaliin sekoitetaan erivärisiä ja -kokoisia hienoja ja pehmeitä kivirakeita ( Terre , maaperät), jotta viimeistelyyn saadaan luonnollinen sävy. Toisin kuin pigmentit, paksummat Terre-rakeet heijastavat valoa moneen suuntaan antaen viimeistelylle kolmiulotteisen tunteen ja suuren syvyyden.

ERIKOISTEHOSTEET

Pastellone-materiaaliin voidaan sekoittaa useita erityyppisiä lisäaineita erikoisviimeistelyn aikaansaamiseksi. Eniten käytettyjä ovat Salt & Pepper -lisäaine (Quartz Sands) ja Terrakotta-lisäaine (cocciopesto). Pienet pisteet viimeistelevät lopullisen viimeistelyn ja lisäävät sen koristeellista vaikutusta.

PAKKAUS

Jauheena 16 kg:n ämpärissä. Toimitetaan harmaana (Natural Cement Grey) ja valkoisena.

MENEKKI 16 kg Pastellone (1 ämpäri) = n. 10,5 m².

TUOTE

Pastellonea on saatavana kahta karkeutta: Medium ja Fine.

Materiaali, jossa on karkeampia rakeita ("Medium") levitetään ensimmäisellä ja toisella kerroksella ja hienojakoisempia hiukkasia sisältävä materiaali levitetään kolmannella kerroksella. Jotkut ihmiset kuitenkin käyttävät mieluummin "Medium" Pastellonea vain ensimmäisessä kerroksessa ja "Fine" toisessa ja kolmannessa kerroksessa.

Pastellone pinnoite koostuu hienoksi suodatetusta luonnonhydraulisesta kalkista, marmorin rakeista (erityiset jauhemaiset marmorirakeet seulotaan ja valitaan raekoon mukaan 0,0 - 0,8 mm) ensimmäisellä kerroksella ja 0,0 0,5 mm toiselle ja viimeiselle kerrokselle. Lisäaineita voidaan myös lisätä erikoistehosteilla (enintään 0,6 % tilavuudesta).

Ihanteellinen alusta Pastellone lattia pinnoitteelle on betoni. Joitakin varotoimenpiteitä noudattaen sitä voidaan kuitenkin levittää mille tahansa pinnalle, kuten olemassa oleville keraamisille laatoille tai marmorilattialle. Sitä voidaan levittää lattioille, joissa on lattialämmitys (levitys ja kuivuminen viileälle pinnalle). Pastellone pinnoitetta ei suositella käytettäväksi yleisissä tiloissa tai paikoissa, joissa on paljon liikennettä. Se on viimeistely, jonka pintakovuus on verrattavissa luonnonpuulattioihin. Siksi se on tarkoitettu käytettäväksi alueilla, jotka eivät ole kovassa käytössä.


KÄYTTÖ

Huomautus: Tämä on kuvaus normaalista käytöstä.

Sovellukseen tarvittavat työkalut: (metallityökalut rst) Normaali iso liippa, Venetsialainen iso liippa, Venetsialainen keskikokoinen liippa ja lasta, sekä hiekkapaperia.

Työalueen suojaus: Suojaa ei käsiteltävät pinnat hyvin. Älä käytä alle +5°C tai yli +25°C lämpötiloissa. Älä käytä ulkona.

POHJUSTUS

Primer Normal levitetään telalla alustalle, jossa ei ole likaa ja rasvaa, annan pohjusteen kuivua vähintään 6 tuntia, mielellään yön yli.

Muista, että Marmorino lattioille/Pastellone on saatavana kahdessa koossa: Medium ensimmäiselle kerrokselle ja Fine toiselle ja kolmannelle kerrokselle.

Sekoita materiaali (medium Size) veteen, jotta seoksesta tulee riittävän tiivistä, jotta se voidaan levittää helposti rst-lastalla (noin 4,8 litraa 16 kg Medium Pastellone sankko ja hieman enemmän Fine sankolle). Levitä ensimmäinen kerros Pastellonepinnoitetta tasaisesti koko pinnalle ja viimeistele rajaukset luonnollisesti oviaukon kohdalla. Tarvitset noin 630 g materiaalia 1 neliömetriä kohti. Anna ensimmäisen kerroksen kuivua seuraavaan päivään.

Sekoita Pastellone-materiaalia riittävästi toista kerrosta varten (0,7 kg jauhetta neliömetriä kohti) ja aloita levittäminen rst-metallilastalla. Tee selkeä suunnitelma siitä, kuinka aiot levittää sen 40-50 cm:n nauhoina. Aloita aina ovesta kaukaisimmasta kohdasta. Levitä se mahdollisimman tasaisesti koko pinnalle.

Kun olet levittänyt toisen Pastellone kerroksen, sinulla on aikaa valmistaa materiaali kolmatta kerrosta varten. Muista käyttää Pastellone Fineä tähän kerrokseen. Huomaa, että kolmas kerros voidaan levittää samalla materiaalilla kuin toinen kerros, jos olet käyttänyt siihen Pastellone Fine. On vaikea sanoa, kuinka kauan sinun tulee odottaa ennen kolmannen kerroksen levittämistä, koska se riippuu ilman lämpötilasta ja kosteudesta. Yleensä oikea hetki aloittaa Pastellone pinnoitteen kolmannen kerroksen levitys on silloin, kun voit mukavasti astua toisen kerroksen päälle. Tämä voi tapahtua 25 minuutin kuluttua tai jopa tunnin kuluttua toisen kerroksen levittämisen päättymisestä. On suositeltavaa mennä paljain jaloin tai käyttää sukkia, jotka eivät jätä jälkiä materiaaliin (kengät rikkovat helposti sitoutuvan pinnoitteen).

Levitä kolmas kerros Pastellonea rst-metallilastalla samalla tavalla kuin tavallista Marmorinoa seinille, mutta painamatta liikaa. Itse asiassa sinun on kiillotettava se joka tapauksessa seuraavana päivänä hiekkapaperilla. Mutta jos haluat saada tasaisemman pinnan tässä vaiheessa, voit viimeistellä koko lattian ja sitten kun voit astua sen päälle, palata takaisin käyttämällä suihkupulloa vedellä ja suihkuttamalla vettä pintaan pienillä alueilla. ja paina sileäksi sekä rst- että muovilastalla. Metallilastalla erittäin vaaleissa väreissä voi jäädä tummia jälkiä, kuten se tekee, kun raaputat metallia sementin päälle. Tästä syystä voit käyttää muovilastaa jälkiä tasoittaaksesi. Huomaa, että lattialla sinun ei tarvitse viimeistellä sitä yhtä sileäksi ja kiillotetuksi kuin seinällä.

VARO ETTÄ ET JÄTÄ VESI TIPPOAJA TAI YLIMÄÄRÄISTÄ VETTÄ LATTIALLE, NE JÄTTÄVÄT VAALEAMPIA JÄLKIJÄ JA LÄIKKIÄ!

Seuraavana päivänä Pastellone pinnoite voidaan hioa hiomakoneella. Hionta tulee tehdä levityksen jälkeisenä päivänä ennen kuin pinnoite muuttuu liian kovaksi hioa. Tämä käsittely tehdään pinnan tasaamiseksi ja isku kestävyyden lisäämiseksi. Voidaan käyttää P80- ja/tai P100-paperia. Hiomapaperi ei voi naarmuttaa Pastellone pinnoitetta, koska se on erittäin kovaa. Se vain kiillottaa sitä.

HUOMAA: Helpoin ja nopein tapa on hiomakone, jossa on metalliverkkolevyjä. Levitä viimeinen kerros painamatta liikaa, vaan huolehdi siitä, että lattia on melko tasainen. Seuraavana päivänä hio koko pinta P100-metalliverkolla varustetulla hiomakoneella. Hionta metalliverkkolaikalla auttaa tasoittamaan pinnan myös silloin, kun viimeinen kerros ei ollut kovin tasainen. Tämä levitystapa lyhentää työskentelyaikaa ja antaa tasaisemman lattiapinnan.

Jos haluat enemmän veto- ja chiaroscuro-liikkeitä, voit levittää yhden tai useamman kerroksen värillistä liuosta: valmista Normal Primer vedellä ohennettuna suhteessa 1:15. Sävytä se tarvittavaan sävyyn ja kun olet tehnyt oikean testin, levitä tätä liuosta koko lattialle sienillä tai hyvällä liinalla. Tällä tavalla sävytetyn liuoksen jättäessä tummempia "värivarjoja". Ole varovainen ja tee testit ennen lattian sävytystä. Huomaa myös, että yleensä yksi kerros sävytettyä liuosta ei riitä. Saadaksesi harmonisen vaikutelman lattiallesi, sinun on levitettävä kaksi tai useampi kerros tätä sävytettyä pohjustetta.

Luo ympäristö, jossa on oikea kosteus, sillä mitä hitaammin materiaali kuivuu, sitä vahvempi se on. Pastellonella pinnoitetulla lattialla ei saa kävellä useaan tuntiin ja joka tapauksessa se tulee suojata siihen asti, kunnes levität viimeisen suoja-aineen. Ilman lopullista suojausta Pastellone-lattiaa voidaan helposti värjätä.

KUINKA LEVITTÄÄ PASTELLONEA OLEMASSA OLEVIEN KERAAMISTEN LAATTOJEN PÄÄLLE

1. Keraamiset lattialaatat on puhdistettava erittäin hyvin ja kaikki mahdolliset piijätteet on poistettava. Sen tulee olla pölytön ja rasvaton. Laattoja ei tarvitse hioa.

2. Jos keraamisia laattoja ei ole asennettu tasaisesti ja jotkin niistä ovat korkeammalla kuin toiset, sinun tulee hioa kaikki ylimääräinen pois. Toisin sanoen pinnan tulee olla tasainen.

3. Levitä kuitulaasti, jolla on erittäin hyvä tarttuvuus ja joka ei kutistu kuivuessaan (esim.GLP Gap tasoituslaasti), laattojen saumojen yli pinnan tasoittamiseksi.

GLP-Tasoituslaasti, ks. tuotelehti.

4. Kun se on kuiva, levitä GLP:tä käsin koko pinnalle ja anna sen kuivua kokonaan (tavallisesti kestää 3-6 tuntia). Sen on oltava täysin kuiva.

5. Levitä Pastellone normaalisti.

VIIMEINEN SUOJAKÄSITTELY PASTELLONE-LATTIALLE

2-4 päivän kuluttua levityksestä (mitä pidempään, sen parempi), voit tehdä lopullisen hoidon, joka voidaan tehdä kahdella eri tavalla:

  1. Yksi- tai kaksikomponenttinen polyuretaanilakka. Lakka levitetään yleensä telalla. Sitä voi edeltää vedeneristys- ja stabilointikäsittely, esisaumausaine, joka on valmistettu puhtaalla vedellä suhteessa 1:14 laimennetulla Primer Normal pohjusteella ja levitetty kahtena kerroksena. Tämä käsittely helpottaa lakan levittämistä ja vähentää lattian imukykyä. Sen jälkeen voit levittää kaksi kerrosta Floor Wax -vahaa valitsemalla suosikkisi: Matta, Satine tai Glossy.
  2. Meidän kasviöljyjen sekoitus. Kaada se Pastellone-lattialle ja levitä pehmeällä, imukykyisellä liinalla. Tämä on tehtävä vielä kaksi kertaa, jolloin jokaisen kerroksen on annettava kuivua vähintään 12 tuntia. Huomaa, että kasviöljyseoksen käyttäminen edellyttää, että lattiasi on erittäin kuiva, koska vesi voi muuttaa öljyä, mikä näkyy valkoisina jälkinä lattialla.

HUOMIOITAVA

 • Jos työskentelet uudella betonialustalla, varmista, että se on vähintään kuusikuutautta vanha ja että se on täysin kuiva ennen Pastellone pinnoitusta. Uusiin betonipintoihin voi ilmaantua halkeamia ensimmäisten 2-3 viikon aikana betonin levittämisen jälkeen.
 • Levityksen aikana lattioille tarkoitettu Marmorino voidaan kaataa suoraan sankosta lattialle ja levittää sitten rst-liipalla.
 • Pastellone levitettäessä on hyödyllistä, että valonlähde on lähellä lattiaa ja sen suuntaisesti. Varo kuitenkin, ettei tämä kuivata materiaalia liikaa ennen kolmannen kerroksen levittämistä (käytä led-valaisimia).
 • Lattioiden Marmorinoa voidaan käyttää myös betonikylpyammeiden ja suihkuseinien pinnoittamiseen. Luonnollisesti ne tulisi käsitellä hyvällä vedenestolla tai PU-lakallamme.
 • Huomio sävytksessä, että Pastellone pinta tummuu huomattavasti öljyn levittämisen jälkeen, jota kutsumme "katso märkänä".
 • Sinun tulee tietää ja ymmärtää, että painavien esineiden pudottaminen Pastellone-lattialle voi aiheuttaa kolhuja, aivan kuten puulattialle.
 • Tarvittaessa on mahdollista tehdä korjauksia. Tätä varten suosittelemme säilyttämään osan jauhemaisesta värillisestä materiaalista hyvin suljetussa astiassa. Käytä astiaa, joka on juuri tarpeeksi suuri, jotta materiaali on alttiina mahdollisimman pienelle määrälle ilmaa. Tämän avulla voit pitää materiaalin käyttövalmiina useita vuosia.
 • Jos alustassa on halkeamia, on ennen pinnoitteen levittämistä, on varmistettava, että halkeamat johtuvat betonin kovettumisprosessista, eivät painumisliikkeistä. Jos näin on, asiakkaallesi tulee kertoa, että hän on vastuussa halkeamien uudelleen ilmaantumisesta. Haluttaessa alustaan voidaan asentaa verkko Pastellonella, joka antaa yleensä erinomaisen tuloksen halkeamia vastaan.
 • Jos joudut levittämään Pastellone pinnoitetta kahdessa vierekkäisessä huoneessa (lattiat), on suositeltavaa luoda luonnollinen sauma oviaukon kohdalle. Et voi itse asiassa työskennellä kahdessa tai kolmessa huoneessa kerrallaan ilman taukoja. Yksi tapa ratkaista tämä on laittaa betonialustalle epoksihartsilla kiinnitetty metallilista (alumiini, teräs tai messinki), joka toimii jakajana. Tämän metallilista tulee nousta betonin pinnan yläpuolelle 1,5-2 mm. (Marmorinon lattiapinnoitteen lopullinen paksuus, jotta vain listan yläosa jää näkyviin).
 • Tiedot on annettu ohjeellisina, eivätkä ne ole sitovia.


  TYÖKALUT

  Venetisialainen liippaLiippa iso ja pieni, rst
  Venetisialainen liippaVenetsialainen liippa iso ja pieni, rst
  rst liipparst lasta
  Venetisialainen liippa PVC-hierrin.
  Tarvittavat työkalut saatavana myymälästämme.


  Pasetellone lattiapinnoite

  Luonnon värinen lattiapinnoite

  Pasetellone lattiapinnoite tumma

  Tumma lattiapinnoite

  Marmorino for floor lattiapinnoite

  Musta lattiapinnoite

  Marmorino For Floor video, katso kuinka käytetään
  Marmorino For Floor täyteaineilla video
  marmorino for floor

  Terrazzo Lattiapinnoite

  Päinvastoin kuin sementtipohjainen Terrazzo, Magnesiitti pohjainen Terrazzo on niin vahva, että se ei koskaan halkeile edes hyvin ohuesti levitettynä.
  Tämän ansiosta voidaan luoda Terrazzo-lattiat, joiden paksuus on 1 cm ja jotka voidaan sitten hioa 6 mm:iin.
  Lisäksi Magnesite Terrazzo -lattiat ovat täysin luonnollista, hienoa materiaalia, ja niillä on sama luonnollinen ulkonäkö kuin klassisilla sementillä tai kalkilla tehdyillä Terrazzo-lattioilla.
  Loppujen lopuksi Magnesite Terrazzo -lattiat säilyttävät kauneutensa ajan mittaan muuttamatta väriä tai esteettistä arvoa vuosien varrella.
  Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, Magnesiitti on ympäristöystävällinen materiaali, joka voidaan suojata erilaisilla luonnollisilla aineilla.
  Yhteenvetona voidaan todeta, että Magnesitella saat ohuemmat, kovemmat, pitkäkestoiset ja ympäristöystävälliset Terrazzo-lattiat.


  Terrazzo värejä

  KUVAUS
  Magnesiitti on eri materiaalia kuin sementti tai kalkki. Sitä voidaan levittää sellaisenaan tai sekoitettuna kiviainesten kanssa, jolloin saadaan upea Terrazzo-lattia, jonka paksuus on vain 6 mm (tavallisen Terrazzon paksuus on 70-90 mm). Magnesiitti ei myöskään kutistu, vaan päinvastoin lisää tilavuuttaan noin 0,2-0,3 % kovettuessaan. Tästä johtuen se ehkäisee halkeamia myös silloin, kun materiaalia levitetään erittäin paksusti.

  KOVAT, YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLISET SAUMATTOMAT LATTIAT Magnesiitti Terrazzo on kaksikomponenttinen mineraalinen tuote, täysin ekologinen. Sitä saadaan sekoittamalla maa-alkalimetallioksideja ja erityisiä lisäaineita. Kun se sekoitetaan tiettyyn suolojen vesiliuokseen, se tuottaa helposti työstettävän sileän tahnan. Tällainen tahna on erittäin mukautuva sekoitettavaksi erikokoisten ja erilaisten materiaalien, kuten marmorin tai lasin, kanssa.
  Magnesiittia voidaan siis levittää joko ohuina kerroksina tai paksuina kerroksina, joilla on korkea mekaaninen lujuus ja hyvä kestävyys. Näiden ominaisuuksien ansiosta se sopii parhaiten pitkäikäisten, saumattomien lattioiden valmistamiseen. Kuivuessaan se on väriltään valkoinen ja vaaleankeltainen/vaaleanpunainen. Se voidaan sävyttää oksideilla, sävytyspastalla ja maapigmenteillä halutun lopullisen sävyn saavuttamiseksi.
  Magnesiitti Terrazzo on ainutlaatuinen muiden saumattomien lattia tuotteiden joukossa, koska se on täysin mineraalista, ei sisällä hydraulisia sideaineita, kalkkia tai kipsiä. Se saavuttaa korkean mekaanisen lujuuden lyhyessä ajassa ja sillä on luonnollisia antistaattisia ja antibakteerisia ominaisuuksia.

  MISSÄ KÄYTETÄÄN
  Magnesiitti Terrazzo on koristeellinen viimeistely, joka soveltuu saumattomien sisätilojen lattioihin ja viimeistelyyn huonekaluihin, sekä arkkitehtonisiin yksityiskohtiin. Sitä voidaan käyttää suoraan uusille tai asianmukaisesti pohjustetuille alustoille. Ainutlaatuisten esteettisten ja teknisten suoritustensa ansiosta se soveltuu käytettäväksi asuintilojen lisäksi esittelytiloissa, toimistoissa, putiikeissa, ravintoloissa ja voimakkaan kulutuksen alueilla, kuten ostoskeskuksissa jne.
  Tätä materiaalia voidaan käyttää VAIN sisätiloissa, koska se ei siedä maaperästä nousevaa kosteutta.

  TUOTE
  Magnesiittia on kaksi komponenttinen: Magnesiittikomponentti A on jauhe ja komponentti B on neste. Komponentti A on valmistettu magnesiumoksidista ja komponentti B magnesiumoksidin kloridista. Materiaalin valmistamiseksi sinun on sekoitettava kaksi komponenttia seuraavassa suhteessa: 24 osaa komponentti A:ta ja 10 osaa komponetti B:tä.

  PAKKAUS
  Normaalipakkaus on kaksi ämpäriä 24 kg A:ta ja yksi ämpäri 20 litraa B:tä.

  MAGNESIITTILISÄAINEET TERRAZZO-LATTIOIHIN
  Kun olet sekoittanut komponentit, voit lisätä pigmenttejä ja aggregaatteja luodaksesi kauniita Terrazzo-lattioita. Voimme toimittaa sinulle useita marmorikiviä lisättäväksi materiaaliin. Pienjyväkiviainekset toimitetaan pussipakkauksissa, ja ne sisältävät 0-0,7 mm:n kokoisia marmorikiviä. Voit käyttää näitä kiviaineksia myös luomaan luonnollinen värivaikutelma viimeistelyyn: sekä keltainen kivi että harmaa kivi ( Pietra grigia ) antavat materiaalille paljon väriä. Meillä on myös suurempikokoisia aggregaatteja, jotka toimitetaan purkeissa/ämpäreissä. Jotkut näistä ovat Rosso Verona (Punainen Verona), Siena, Värillinen lasi ja Mother of Pearl. Näitä kiviaineksia yleensä käytetään, kun haluat luoda terrazzo-lattian magnesiitilla.
  Kuinka monta aggregaattia voit lisätä? Teoreettisesti kaksinkertaisena magnesiittipitoisuuden, mutta yleensä 1 osa magnesiittia (A plus B) ja 1 tai 1,2 osaa kiviainesta.

  VÄRI JA SÄVYTYS
  Tämä tuote on luonnonvalkoinen ja sitä voidaan sävyttää.

  ALUSTAT
  Sementtipohjaiset tasoitteet, anhydridit, betoni, keramiikka, puulattiat, puuhuonekalut.

  KUSTANNUKSET
  Magnesiitillamme tehdyn Terrazzo-lattian kustannukset. 1 mm:n tekemiseksi yhdelle neliömetrille tarvitset noin 2,2 kg Magnesiittiseosta. Joten jos teet noin 1 cm:n Terrazzon, tarvitset 22 kg seosta jokaista neliömetriä kohden. Voit kuitenkin saavuttaa vaaditut kilot lisäämällä aggregaatteja. Esimerkiksi 1 cm:n saavuttamiseksi voit käyttää 10 kg magnesiittia ja 12 kg halvempaa materiaalia, kuten marmorikiviä. 1 cm:n Terrazzo-lattian tekemiseksi sinun on levitettävä 12 mm materiaalia ja hiottava sitten 2 mm pois, saadaksesi tasaisen ja sieleän lattian.

  Huomautus: Tämä on kuvaus normaalista käytöstä.

  KUINKA LEVITTÄÄ MAGNESIITTIA JA KUINKA TEHDÄ TERRAZZO-LATTIAT

  1. Alustan tulee olla kuiva, kiinteä, pölytön, rasvaton ja puhdas. Poista kaikki irtonaiset osat, maalit, vahat, rasvat, ruoste, kipsi jne. Hio keraamiset alustat. Betonipohjat, erityisesti pölyiset tai huokoiset, on hiottava tai jyrsittävä, kunnes ne saavuttavat kiinteän alustan. Heikot alustat on lujitettava. Käsittele alusta epoksipohjamaalilla telalla ja levitä sille samalla kvartsihiekkaa. Seuraavana päivänä voit levittää Magnesite Terrazzoa. Sekoita betonimyllyyn komponentti A (yksi 24 kg jauhepussi) komponentin B kanssa (10 litraa nestettä) ja lisää sekoitus kiviainesta, kuten marmorikiviä, lasia, helmiäislastuja tai muuta (20-24 kg riippuen halutusta viimeistelyssä). Aggregaattien seoksella on oltava oikea granulometrinen käyrä. Lisää tarvittaessa väripigmenttejä.
  2. Kaada massa lattialle ja tasoita se tärypalkilla, jotta ilmakuplat poistuvat. Suojaa vedolta (ovet, ikkunat) ja suoralta auringonpaisteelta.
  3. Anna sen kuivua kaksi päivää ja hio se sitten timanttilevyillä karkeasta hienoon. Täytä tämän toimenpiteen aikana mahdollisesti ilmenevät reiät lattian pohjaväriin sävytetyllä erityisellä Magnesiittitäytekipsillä kumilastalla.
  4. Levitä kaksi kerrosta "märkä märkälle" Normal Primer -pohjustetta laimennettuna 1-14 vedellä. Anna kuivua kokonaan. Kun on täysin kuivunut, viimeistele työ halutulla suojapinnoitteella. Suosittelemme PU 2K-polyuretaanilakkaamme, joka levitetään kahtena kerroksena.

  TÄRKEÄÄ TIETOA
  1. Magnesiitti kuivuessaan tuottaa niin paljon jännitystä, että materiaali voi vetää kaiken heikon alustan ylös. Tämä tarkoittaa, että meidän on luotava vankka pohja. Yksi tapa on levittää kvartsihiekalla siroteltu epoksipohjamaali. Vaihtoehtoisesti voit käyttää Gap Leveling laastia (GLP). Katso ohjeet teknisestä tiedotteesta. Huomaa, että mitä paksumpi magnesiittilattia on, sitä enemmän jännitystä se tuottaa kovettumisen aikana.
  2. Voit valaa joko ohuen tai erittäin paksun kerroksen kerralla ilman ongelmia. Jos se on yli 5 tai 6 mm paksu, on syytä tiivistää esim. piikkirullalla hyvin huolellisesti ilmakuplien poistamiseksi, tai parempi käyttää tärypalkkia. Laastin jääneet ilmakuplat aiheuttavat lisätyötä viimeistelyssä.
  3. Juuri kaadettu materiaali tulee suojata vedolta: ovien alta puhaltavalta ilmalta ja myös ikkunoista tulevalta suoralta auringonvalolta. Molemmat olosuhteet voivat aiheuttaa mikrohalkeamia pintaan.
  4. Magnesiitti on niin vahvaa, että hionta näyttää olevan ainut toimiva vaihtoehto viimeistelyyn. Magnesiitti Terrazzo -lattiamme hiomiseen kannattaa aina käyttää ammattikäyttöön tarkoitettuja timanttihiomakoneita tai ammattilaisia timanttihiontaan koneellisesti.
  5. Magnesiitin pinnalle jäävä suola on tärkeää neutraloida hyvin, muuten loppukäsittely lakalla ei tartu siihen. Hionnan jälkeen pinta on puhdistettava hyvin ja levitettävä Neutraliser ja Pre-Sealer (katso tekninen tietolehti).
  6. Koska materiaali lisää tilavuuttaan kuivuessaan, on tärkeää laittaa 1 cm elastinen saumanauha seiniä pitkin lattian ympärille.

  MAGNESIITTITERRAZZO-LATTIOIDEN VIIMEINEN KÄSITTELY
  Kasviöljyjen sekoitus
  Magnesite Terrazzo -lattiasi loppukäsittelyyn voit käyttää kasviöljysekoitusta ja vahaa. Tätä vaihtoehtoa lakkalle suositellaan asuintiloihin, varsinkin kun ja jos asiakkaat haluavat täysin ympäristöystävällisen, luonnollisen viimeistelyn.

  Lakka
  Jos lakkaa käytetään loppukäsittelynä, huomioi, että joillakin polyuretaanilakoilla voi olla tartunta-ongelmia. Eräällä asiakkaallamme oli lakka irronnut. Tämä tapahtui, koska hän ei käyttänyt Neutraliseria ja käytti halpaa huonolaatuista lakkaa. Huomio, että lakka on levitettävä hyvin ohuina kerroksina. Levitä sen mieluummin useilla ohuilla kerroksilla, laimentamalla ensimmäinen kerros 5 % vedellä sen tunkeutumisen parantamiseksi, ja levitä sitten toinen kerros kolmen tunnin kuluttua. Jos tarvitset lisäsuojaa, voit levittää myös kolmannen kerroksen. Jos levität paksuja lakkakerroksia tai jos käytät väärää polyuretaanilakkaa, on mahdollista, että telattaessa se muuttuu valkoiseksi ja sen jälkeen läpinäkyväksi. Kun tämä erityinen ilmiö tapahtuu, se tarkoittaa, että jotain on vialla lakassa tai levittämisessä yleensä.

  APUTUOTTEET
  CLP - Cap pohjalaasti.

  TYÖKALUT
  Metalliliipat pyöristetyillä reunoilla, vaaka, mylly/tasosekoitin, timanttihiomakone, piikkirulla ja (tärypalkki).