Kivira Logo

Venetsialainen Stucco

Venetian Stucco

Sisä- ja ulkoseinien ja lattioiden perinteisiä pinnoitteita. Tarjoamme parhaat italialaiset perinteiset, koristeelliset ja taiteelliset pinnoitteet rakennusten ja sisätilojen viimeistelyissä sekä ylellisiä ja moderneja ratkaisuja. Lähes kaikilla seinätuotteilla on ekologinen versio, joka on täysin kemikaaliton. Nämä versiot perustuvat antiikin resepteihin, jotka on valmistettu puhtaista kasvituotteista ja luonnon mineraaleista.

marmorino-veneziano

MARMORINO Fine

Pohjusteet: Primer normal tai Primer Quartz.

Viimeistely: Bee´s wax, Marseille soap, Hydrocalce, Fine wax.

Ohjeellinen kulutus sileillä alustoilla: n. 0,9 kg/m².

Erittäin kiiltävä venetsialainen pinnoite. Tämä koristeellinen viimeistely, joka perinteisesti löytyy venetsialaisista sisätiloista, on erittäin sileä. Se voidaan kiillottaa vaihtelevalla kiiltoasteella ja himmeällä chiaroscuron ulkonäöllä, joka välittää miellyttävän syvyyden. Marmorino on valmistettu luonnollisesta kalkista ja jauhetusta marmorista. Se on valmistettu muinaisten venetsialaisten kaavojen mukaisesti ja mukautettu nykyisiin asuntotarpeisiin. Sisäkäyttöön.

KUVAUS Kaikista venetsialaisista laastareista tämä hienoksi jauhetusta kalkki- ja marmorijauheesta valmistettu viimeistely antaa eniten kiiltoa ja rikkaimman syvyyden. Liike pimeiden ja valojen välillä on asteittaista ja pinta heijastaa valoa erittäin hyvin. Toisin kuin marmori, siinä on yksi pehmeä väri vaaleilla sävyillä. Yksi sen ominaisuuksista on sen kovuus ja kestävyys myös kosteissa ympäristöissä, kuten Venetsian laguunissa, jossa sitä ensimmäisen kerran käytettiin.

KÄYTTÖ Se on luonnollinen mineraalinen seinäpäällyste sisäseinien hienoihin koristeisiin. Se on arvostettu esteettisestä vaikutuksestaan, joka on ainutlaatuinen oikein valaistuna. Sitä käytetään hienostuneissa ympäristöissä, kuten vastaanottotiloissa, toimistoissa, huviloissa tai kylpyhuoneissa vaihtoehtona marmorille ja keramiikalle. Teksturoitu chiaroscuro-efekti voi olla näkyvissä tai ei käyttötekniikasta riippuen.

PAKKAUS Marmorino Fine on tahnamuodossa 16 kg:n ämpärissä. Tuote on valkoinen ja voidaan sävyttää sävyspigmenteillämme.

MENEKKI 16 kg Marmorino Fine (1 ämpäri) = n. 17 m²

TUOTE Hyvin ikääntynyt, hienosuodatettu sammutettu kalkkikitti, erityiset jauhemaiset marmorirakeet, jotka on seulottu ja valittu raekoon 0,0 - 40 µm mukaan, vesi ja erityiset lisäaineet (yhteensä enintään 1,8 % märkätilavuudesta).

KÄYTTÖ

Huomautus: Tämä on kuvaus normaalista sovelluksesta.

Sovellukseen tarvittavat työkalut: (metallityökalut rst) Normaali iso liippa, Venetsialainen iso liippa, Venetsialainen keskikokoinen liippa, pehmeää kangasta.

Työalueen suojaus: Levitä maalarinteippiä ja suojamateriaalia jalkalistoihin sekä ikkunoiden ja ovien ympärille. Älä käytä alle 5°C lämpötiloissa. Älä käytä ulkona.

POHJUSTUS

Primer normal tai Primer Quartz. Annan pohjusteen kuivua vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.

Muista, että voimakas valo on samansuuntainen seinän kanssa ja että se sijaitsee vain toisella seinän kahdesta sivusta, jolla työskentelet (yleensä samalla puolella muut valonlähteet tulevat esimerkiksi ikkunoista). Tällä tavalla llipanan varjo antaa mahdollisuuden nähdä viimeistelyn todellisen tilan. Aina silloin tällöin, toisen ja kolmannen kerroksen aikana, valoa tulee siirtää, jotta seinä ei kuivu liikaa yhdestä paikasta lampun lämmöstä.

1. Ensimmäinen levitettävä kerros voi olla joko valkoinen tai värillinen kipsi. Ensimmäinen kerros levitetään metalliliipalla näkyvillä vedoilla, jotka ovat pohjana viimeisille kerroksille. Tämä kerros levitetään paksusti käyttämällä noin 600 grammaa materiaalia neliömetriä kohti. Ensimmäisen kerroksen levittämisen tavoitteena on saada paksu, imukykyinen kerros, jolle levitetään peräkkäiset kerrokset.

2. Jotta maalarinteipin poistamisessa työn lopussa ei ongelmia, on parasta vaihtaa kaikki teippi, kun ensimmäinen kerros on melkein tai täysin kuiva.

3. Kun ensimmäinen kerros on täysin kuivunut, normaalisti seuraavaan päivään mennessä, toinen kerros levitetään varovasti suurella liipalla käyttäen 400 grammaa neliömetriä kohti. Muista aina, että tämän kerroksen tavoitteena on tehdä mahdollisimman tasainen ja tasaisin pinta, varoen luomasta kiiltäviä kohtia. Koska kiiltävät alueet voivat aiheuttaa ongelmia seuraavan kerroksen levittämisessä, on tarpeen työskennellä kevyellä kosketuksella ilman liian kovaa painamista, pidä liipan terän 40° kulmassa alustan kanssa. Jos yhden toisen kerroksen levittäminen ei anna sileää, tasaista pintaa, levitä lisä kerros välittömästi ennen kuin jo levitetty kerros kuivuu. Suosittelemme tämän ylimääräisen toisen kerroksen levittämistä erityisesti silloin, kun haluttu lopputulos on vähäinen tai kun halutaan saavuttaa ylivoimainen, laadukas työ.

4. Vaikka voit levittää viimeisen kerroksen heti, kun toinen kerros alkaa kuivua, useimmat ihmiset haluavat odottaa toisen kerroksen kuivumista kokonaan kuoriutumisvaaran vuoksi. Levitä viimeinen kerros ohuena kerroksena pienille alueille (max. 1 neliömetri) suurella tai vielä paremmin keskikokoisella liipalla. Normaalisti kannattaa aloittaa korkealta seinältä (joko oikealta - vasenkätisten ja vasemmalta - oikeakätisten - seinän puolelta). Pyyhkäiseminen lastalla toisensa jälkeen, joka kerta lastalla pyyhkäisyn tulee olla eri suuntaan kuin edellinen, jotta saat harmonisen kuvion. Jokaisen pyyhkäisyn alussa liipan tulee olla 30-35° kulmassa seinään nähden kohti jo levitettyä laastia. Kun jatkat pyyhkäisyliikettä, poistat ylimääräisen materiaalin välittömästi muuttamalla lastan kulmaa 40-45° ja siirryt samalla kohti aiemmin levittämääsi aluetta. Tällä tavalla pidät vasta levitetyn rappauksen riittävän ohuena edellisiin kerroksiin verrattuna ja samalla kiillotat juuri levitetyn rappauksen ja jo kiillotetun alueen kosketusalueen. Koska lastallasi oleva materiaali kuivuu ajan myötä, sinun on toisinaan kaavittava paksuuntunut materiaali pois, hävitettävä se ja korvattava se tuoreella laastilla.

5. Saumattoman käytön saavuttamiseksi siirryttäessä osastosta toiseen sinun on edettävä sekä vaaka- että pystysuunnassa. Normaalisti levitystä tulee jatkaa, kunnes seinä on täysin valmis. Jos seinä on suuri, tarvitaan useampi kuin yksi henkilön viimeistelyyn. Muuten voit jättää rumia päällekkäisiä jälkiä.

6. Tällä pinnoitteella siirrytään lopulliseen kiillotukseen, kuljetetaan pinta toistuvasti puhtaalla eri suuntiin liikutetulla liipalla. Varmista, että liippan terän reunat ovat aina sileät käyttämällä P240-360 hiekkapaperia. Jos työskentelee 3 henkilöä, on parasta, että 2 henkilöä levittää materiaalin nopealla kiillotuksella ja kolmas henkilö vain kiillottaa. Ennen kuin se kuivuu, viimeistele se kiillottamalla se pehmeällä kangaskankaalla.

7. Tärkeä huomautus: Kun levität kolmatta kerrosta, mutta erityisesti kiillotusvaiheessa, ole varovainen likuttaessasi siten, että liippan takaosa seuraa suoraan liippan etuosan reittiä. Toisin sanoen liippan liike EI SAA olla kohtisuorassa liippaan takaosaan nähden, vaan yhdensuuntainen sen kanssa. Jos tämä ei ole mahdollista, histan liikkeen seinällä tulee muodostaa 45° kulma sen akseliin (kahvaan) nähden.

8. Kolmannen kerroksen tavoitteena on saada sileä ja kiiltävä pinta. Kiiltävä tarkoittaa, että huokoisuutta on vähennetty niin paljon kuin mahdollista. Sinun on ymmärrettävä, että kun materiaali alkaa kuivua, se kutistuu ja avaa mikrohuokosia. Mitä enemmän mikrohuokosia on, sitä vähemmän kiiltävä pinta on. Jos kolmas kerros on liian paksu, joko vahingossa tai pakosta (jos edellinen kerros ei ollut tarpeeksi sileä), lopputulos ei ehkä ole tarpeeksi kiiltävä. Tämän välttämiseksi saattaa olla parempi levittää kolmas kerros kahdessa kerroksessa. Ensin levittämällä pikalaki neliömetrin alueelle ilman kiillotusta, ja sitten levittämällä toinen kerros uudelleen, tällä kertaa viimeistelemällä kiillotus yllä kuvatulla tavalla.

9. Varmista levityksen aikana, että työskentelyalue ei ole liian kostea tai lämmin, jotta vältytään levitysaikoihin liittyvistä ongelmista.

10. Marmorino Classicissa, kun se on täysin kuiva, vähintään 24 tunnin kuluttua, suosittelemme käyttämään Natural Bee's Wax -vahaamme, joka on värjätty samalla pigmentillä, jota käytit stukkossa. Se tekee hienostuneemman, "rikkaamman" viimeistelyn ja vähentää vaaleita kohtia.

11. Muista, että kun levität Marmorinoamme, sen ei pitäisi olla liian vaikeaa. Jos se tuntuu liian vaikealta, pysähdy ja yritä ymmärtää, mikä ongelma on.

SUOJAA LAASTIPINTOJA

Marmorino on sileän pintansa ansiosta viimeistely, joka ei likaannu helposti. Suosittelemme kuitenkin seuraavia suojauskäsittelyjä.

Sisätilat

Vähintään 24 tunnin kuluttua voidaan levittää vähintään yksi kerros seuraavista:

1. Natural Bee's Wax -vaha, joka antaa vedenpitävyyden ja yleisen suojan lialta. Se tekee pinnasta kiiltävämmän.

2. Marseille Saippua vedeneristys. Tämä ei tee pinnasta näyttävästi kiiltävaämpää, mutta antaa mukavan omituisen pehmeän kosketuksen.

TYÖKALUT

iso liippaIso liippa rst
Venetisialainen liippaVenetsialainen liippa iso ja pieni, rst
rst liipparst lasta
stucco kauhaStucco kauha
Kiillotusta varten pehmeää kangasta tai kiillotuksen voi tehdä myös koneellisesti.
Tarvittavat työkalut saatavana myymälästämme.

MARMORINO Medium

Pohjusteet: Primer normal tai Primer Quartz.

Viimeistely: Marseille soap, Hydrocalce, Fine wax.

Lisäaineet: Terracotta, Salt & Pepper, Mother of Pearl, Milled Marble, Mica, Glittera.

Ohjeellinen kulutus sileillä alustoilla pastata: n. 2 kg/m², jauheena: n. 1,3-1,5 kg/m².

Työkalut: Liipat (rst) pyöristetyillä reunoilla (iso, keskikoko, pieni), liippa ja pehmeää kangasta.

Moderni kiiltävä venetsialainen pinnoite. Se on luonnollinen kalkkipohjainen pinnoite, joka muistuttaa stukkosta, joka peittää venetsialaisten rakennusten ulko- ja sisäseinät.

MARMORINO Coarse

Pohjusteet: Primer normal tai Primer Quartz.

Viimeistely: Hydrocalce.

Lisäaineet: Mica.

Ohjeellinen kulutus sileillä alustoilla: n. 2,8 kg/m².

Työkalut: Liipat (rst) pyöristetyillä reunoilla (iso, keskikoko, pieni), vaahtokumihierrin ja PVC-hierrin.

Perinteinen venetsialainen kiillotettu pinnoite. Se on valmistettu luonnollisesta kalkista ja valikoiduista marmorijauheista, jotka luovat venetsialaisten palatsien eleganssin ja loiston. Se on perinteinen viimeistely, jossa on vähän liikettä ja keskinkertainen kiilto, jota käytetään myös faux -marmoritehosteiden toteuttamiseen. Marmorino on valmistettu muinaisten venetsialaisten kaavojen mukaisesti ja mukautettu nykyisiin asuntotarpeisiin. Soveltuu sisä ja ulkokäyttöön.

marmorino medium makuuhuone

Marmorino kiillotettu ja matta

marmorino medium pesuhuone

Marmorino Medium pesuhuone

marmorino medium makuuhuone

Marmorino makuuhuoneen seinät

Marmorin Fine video, katso kuinka käytetään
Marmorin Medium video, katso kuinka käytetäänintonachino

INTONACHINO Fine, Medium, Coarse

Pohjusteet: Primer normal tai Primer Quartz.

Viimeistely: Hydrocalce.

Lisäaineet: Mica

Ohjeellinen kulutus sileillä alustoilla:

Fine: n. 2 kg/m², Meduim: n. 2,5 kg/m², Coarse: n. 2,8 kg/m².

Perinteinen italialainen kalkkipohjainen pinnoite ulko- ja sisätiloihin. Tämä stukko on tasaisesti karkea ja pieniä vaihteluita värin voimakkuudessa. Se on hieno, keskikarkea tai karkea, ja sillä voi tuottaa erilaisia pinta struktuureja. Stucco Intonachinolla on antiikkinen ja pehmeä koristevaikutus, jolla saavutetaan erittäin hengittävä ja luonnollisesti homeenvastainen pinnoite, joka tarttuu voimakkaasti alustaan.

KUVAUS Tämä stuccolaasti on tasaisen karkea, mutta pehmeän näköinen. Sen värin voimakkuudessa on pieniä eroja kalkkipohjaisille tuotteille tyypillisesti. Se on kalkkipohjainen mineraalinen pinnoite, jolla saadaan karkeita viimeistelyjä luonnollisella antiikkivaikutuksella. Soveltuu sisä- ja ulkokäyttöön.

Stucco Intonachino on pehmeä koristeellinen vaikutus, joka saavutetaan erittäin hengittävällä ja luonnollisella homeenestolla oleva pinta, jolla on vahva tartunta alustaan.

KÄYTTÖ Voidaan levittää kalkki- tai ks-laastille, betonille, kipsilevylle, lastulevylle, kalkkikipsilevylle, OSB-levylle (saumat tulee käsitellä niin, että saadaan yhtenäinen, sileä pinta), vaikka pinnat olisi jo maalattu. Kuoriutunut maali on poistettava. Kaikki alustat on pohjustettava ennen pinnoitusta, uutta kalkkirappausta ei tarvitse pohjustaa.

PAKKAUS Intonachino on tahnamuodossa 16 kg:n ämpärissä. Tuote on valkoinen ja voidaan sävyttää sävyspigmenteillämme.

MENEKKI

Fine: n. 1,3-1,8 kg/m²

Medium: n. 1,7-2,4 kg/m²

TUOTE Kosteutettu kalkki (noin 35 %), marmorijauhe erikokoisilla rakeilla, vesi ja erikoislisäaineet (alle 2 painoprosenttia).

KÄYTTÖ

Huomautus: Tämä on kuvaus normaalista sovelluksesta.

Sovellukseen tarvittavat työkalut: (metallityökalut rst) Normaali iso liippa, Venetsialainen iso liippa, Venetsialainen keskikokoinen liippa, PVC-liippa, sienihierrin.

Työalueen suojaus: Levitä maalarinteippiä ja suojamateriaalia jalkalistoihin sekä ikkunoiden ja ovien ympärille ja suojaa kaikki ei pinnoitettavat alueet. Älä käytä alle 5°C lämpötiloissa.

POHJUSTUS

Primer normal tai Primer Quartz. Annan pohjusteen kuivua vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.

1. Jos työskentelet vanhalla tai maalatulla seinällä (poista vanha maali ja puhdista pöly seinältä), levitä pintaan kerros ”Quartz Primer” pohjustetta (ei ole tarpeen uusilla kalkkirappauksilla).

2. Odota vähintään 4 tuntia (pohjusteen on oltava kuiva) levittääksesi ensimmäisen Intonachino-kerroksen rst teräsliipalla ja levitä se tasaisesti seinälle.

3. Kun se on täysin kuivunut, voit levittää toisen kerroksen, tasaa pinta varoen sienihirtimellä pyörivin liikkein muutama minuutti levityksen jälkeen, mutta ennen kuin stukko alkaa kovettua.

4. Erikoisvaikutelma saadaan aikaan painamalla hierretty stukkoa lastalla alas ennen kuin se kovettuu.

5. Pinta on myös mahdollista maalata "freskoksi", käyttämällä kalkilasuria kuivausprosessin aikana tai sen täysin kuivumisen jälkeen käyttämällä vahaa ja väripigmenttejä.

MUITA EHDOTUKSIA STUCCO INTONACHINO -SOVELLUKSEN KÄYTTÖÖN

Tässä on joitain ehdotuksia kalkkilaastien ja stucolevittämiseen. Nämä ehdotukset tulee aina pitää mielessä, kun käytät Marmorinoa, Intonachinoa ja muita kalkkipohjaisia tuotteita.

Kalkkilaastin (ja myös sementin) värisävyssä voi olla muutoksia sen kuivumisajasta riippuen. Yleinen nyrkkisääntö on kuitenkin, että mitä hitaammin se kuivuu, sitä tummempi on tuloksena oleva väri. Marmorinolla tummempi sävy liittyy myös siihen, kuinka paljon painetta käytetään kiillotusvaiheessa.

On tapana suositella kalkkilaastien levittämistä vähintään 5°C° ympäristön ja alustan lämpötilassa, mutta kokemus on osoittanut, että jos halutaan välttää värierot, minimilämpötilan tulisi olla ≥ 8 °C.

Tämä liittyy myös kahteen muuhun tekijään: ilman suhteelliseen kosteuteen, joka määrää kuivumisajan ja siten värin sävyn, ja lopuksi, ja aivan yhtä tärkeää, alustan imukykyyn.

Siksi kalkkilaastia levitettäessä on otettava huomioon nämä kolme tekijää. Tarkkoja ohjeita on vaikea antaa. Se riippuu paljon tekijän kokemuksesta, jokaisen on joka tapauksessa pidettävä mielessä nämä tekijät ja ymmärrettävä materiaalien ominaisuudet.

Ihanteellinen alusta on sellainen, joka imu on tasainen koko pinnalla. Jos rappauksen alla on betonialueita, on mahdollista, että ohuella rappauskerroksella imeytyy eri määriä. Jos lämpötila ja kosteus ovat riittävän hyvät nopean imeytymisen varmistamiseksi, nämä erot imeytymisnopeuksissa eivät vaikuta väriin. Mutta jos lämpötila on alhainen tai kosteus on korkea, hitaammin imeytyneet alueet tummenevat.

Usein suositellaan pohjusteen levittämistä ensin. Tämä ei todellakaan riitä takaamaan tasaista imeytymisnopeutta koko alueella, mutta se on aina hyvä idea. Pohjusteen laatu on erityisen tärkeä, kun olosuhteet ovat minimissä.

Muista, että vain kokemus voi taata hyvät tulokset. On kuitenkin on yksi sääntö, joka ei riipu alustan imu kyvystä, kosteuden tulee olla noin 84 % ja lämpötilan ei tulisi laskea alle 8 °C.

Muista aina, että lämpötilan ja kosteuden tulee pysyä näissä suositelluissa rajoissa koko kuivausajan. Tähän vaijuttavia ovat lämmön nousu, suora auringonpaiste, tuuli jne, jotka tulee ottaa huomioon.

Jos tiedämme, että alustalla on paikoittain erilainen imukyky ja että ilman olosuhteet eivät ole optimaaliset, yksi neuvo on levittää ensimmäinen kerros kahdesti (Marmorino tai Intonachino). Tai pienillä alueilla, kuten ikkunoiden yläpuolella olevalla betonilla, voit levittää ylimääräistä materiaalia pelkästään tälle paikalliselle alueelle ennen kuin levität ensimmäisen kerroksen koko pinnalle. Työkenneltäessä tee työrajat aina luonnollisiin kohtiin, kuten nurkkiin ja kulmiin.

SUOJAA LAASTIPINTOJA

Vaikka sisäpinnoilla ei välttämättä tarvita suojaa, suosittelemme seuraavaa suojakäsittelyä ulkopinnoille:

Vähintään 72 tunnin kuluttua (jonka aikana pinnoite tulee suojata sateelta) yli 5 °C:n lämpötilassa, käsittele värittömällä, hyvin tunkeutuvalla Hydrocalce suoja-aineella, joka on kehitetty suojaamaan kalkkipintoja vedeltä ja likavesiroiskeilta.

TYÖKALUT

iso liippaIso liippa rst
Venetisialainen liippaVenetsialainen liippa iso ja pieni, rst
rst liipparst lasta
stucco kauhaSienihierrin
pvc-liippa ammatti käyttöönPVC-liippa
Tarvittavat työkalut saatavana myymälästämme.

venetsialainen stucco intonachino

Intonachino sisäseinissä

Stucco pinnoitettu takka

Intonachino takan pinnoitteena

Venetian stucco ulkopinnoitteena

Intonachino pinnoitteena ulkona

Intonachino video, katso kuinka käytetääntravertino

TRAVERTINO

Pohjusteet: Primer normal tai Primer Quartz.

Viimeistely: Hydrocalce.

Lisäaineet: Velatura, Metallic bee's wax, Mica, Terracotta, Salt & Pepper, Milled marble.

Ohjeellinen kulutus sileillä alustoilla:

n. 0,4 m²/kg eli n. 2,5 kg/m².

Työkalut: Liipat (rst) pyöristetyillä reunoilla (iso, keskikoko, pieni), sivellin.

Italialainen viimeistely renessanssiperinteestä. Tämä pinnoite luotiin jäljittelemään roomalaista travertiinimarmoria, joka on yksi kuuluisimmista italialaisista marmoreista. Tällä materiaalilla voidaan saavuttaa kaksi erilaista vaikutusta: Romano ja Toscano, joka on modernimpi ja nuorekkaampi. Travertino on karkean näköinen, mutta sileä, ja miellyttävät luonnolliset varjot. Sisä- ja ulkokäyttöön.

KUVAUS VIIMEISTELY, JOKA LUO UUDELLEEN ROOMALAISEN ARKKITEHTUURIN LOISTON

Se on karkean näköinen, mutta sileä kosketus, ja siinä on miellyttävät luonnolliset varjot. Travertiini viittaa perinteiseen tapaan sävyttää ja suojata laastia, kun tiilirakenteeseen levitettiin useita kerroksia rappausta. Se on ikivanha koristeellinen rappaus ulko- ja sisätiloihin, joka juontaa juurensa Italian renessanssin aikakaudelta.

KÄYTTÖ

Sitä voidaan soveltaa nykyaikaisempaan Toscany Travertine -efektiin, ja se on pohjamateriaali muille viimeistelyille, kuten krokotiiliefektille.

PAKKAUS

Travertino on jauheena 16 kg:n ämpärissä. Tuote on luonnon värinen tai valkoinen ja ne voidaan sävyttää sävyspigmenteillämme.

MENEKKI 16 kg Travetino (1 ämpäri) = n. 8 m²

TUOTE Se on valmistettu korkealaatuisesta kalkkihydraatista, valkoisesta sementistä, valituista marmorikiviaineista, kasviperäisistä lisäaineista ja mineraalioksideista. Koostumuksensa ansiosta se kestää emäksiä ja hankausta, se on palonkestävä ja höyryä läpäisevä. Homeen ja bakteerien vastustuskyky tekee siitä terveellisen materiaalin. Se on myrkytön tuote, jonka VOC (= O) L/A 30 g/l (2010).

KÄYTTÖ

Huomautus: Tämä on kuvaus normaalista sovelluksesta.

Sovellukseen tarvittavat työkalut: (metallityökalut rst) Venetsialainen iso liippa, Venetsialainen keskikokoinen liippa, strutuuri hierrin ja lasta.

Työalueen suojaus: Suojaa ei käsiteltävät pinnat hyvin. Älä käytä alle 5°C lämpötiloissa. Älä käytä ulkona.

POHJUSTUS

Primer normal tai Primer al Quartzo Fine (ohennus 2:1 vedellä). Annan pohjusteen kuivua vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli. Alustat, joissa on runsaasti suolakukintoja, on käsiteltävä asianmukaisilla neutraloivilla aineilla.

1. Levitä yksi ohut kerros tasaisesti liipalla halutussa värissä koko pinnalle. Vältä jättämästä liikaa harjanteita. Ensimmäisen kerroksen jälkeen on parasta vaihtaa kaikki ovien, ikkunoiden ja kattojen ympärillä oleva maalarinteipit.

2. Kun ensimmäinen kerros on täysin kuiva, voit levittää toisen kerroksen liipalla. Terän reunan tulee olla sileä ja vailla virheitä.

Normaalisti toinen kerros levitetään koko pinnalle ennen viimeisen kerroksen levittämistä, mutta jos seinä on iso tai se on hyvin lämmin, on suositeltavaa työskennellä ryhmässä, jossa toinen viimeistelee toisen kerroksen, kun taas toinen alkaa levittää viimeistä kerrosta, koska kolmas kerros on levitettävä kostealle toiselle kerrokselle.

3. Kun materiaali on levitetty hyvin ja tasoitettu melkein kuin Marmorino, voit aloittaa pinnan "raapimisen" lastalla tai liipalla, joka on asetettu 90 asteen kulmaan seinään nähden. Siirrä terää laastia vasten vaakasuorilla (tai pystysuoralla) liikkeillä.

4. Tasoita se uudelleen koko raavitun pinnan yli (tavallisesti liikkuen yhdensuuntaisesti eli "jyvän" kanssa). Tarkista tämän jälkeen, tarvitseeko raapia alueita uudelleen jossain kohdassa.

Jos haluat sileät osat hieman kiiltävänä, voit kiillottaa ne liipalla ja sitten muoviliipalla.

VAIHTOEHTOINEN SOVELLUS

Levitä toinen kerros ja sen jälkeen oikeaan aikaan. (Kokeilemalla ymmärrät tarkalleen milloin.) Liikuta kuivaa struktuuri hierintä pinnan yli vaakasuorilla (tai pystysuorilla) liikkeillä.

Jokaisen liikkeen tulee olla samansuuntainen edellisen kanssa. Lastaa ei pidä pitää tasaisesti, vaan 45 asteen kulmassa seinään nähden, joten käytät hiertimen reunaa. Tällä tavalla muodostat yhdensuuntaisia "viivoja".

Odota, kunnes tämä on hieman kuivunut ja tasoita sitten nämä viivat kevyestiä liipalla. Tämän tasoitusliikkeen tulee aina olla yhdensuuntainen tekemiesi viivojen kanssa.

Sen jälkeen voit kiillottaa sileät pinnat liipalla ja/tai muoviliipalla. Voit myös käyttää karkeaa sienhierrintä pintaan ja raaputtaa sen sitten lastalla ja painaa liipalla. Lisä vaihtoehdot ovat mahdollisia lisäämällä Mica-lisäaineellamme kiiltäviä hiutaleita laastipintaan tai lisäämällä suolaa ja pippuria saadaksesi mustia pisteitä, jotka antavat viimeistelyyn enemmän "kiven tuntua".

SUOJAA LAASTIPINTOJA

Odota 48 tuntia ennen suojakäsittelyn levittämistä.

Sisätilat

1. Voit levittää luonnollisen mehiläisvahamme, joka on sävytetty samaan väriin kuin Travertino. Tämä suojaus tulee tehdä vain sisätiloissa.

2a. Voit levittää luonnollisen mehiläisvahamme (sisätiloihin) sävytetty värillä, joka eroaa Travertine-viimeistelyn väristä. Tämä korostaa tasaisten ja karkeiden osien välistä kontrastia.

2b. Tämä voidaan tehdä myös levittämällä kerros väritöntä Universal Primeria laimentamalla 1 osa 11-12 osalla vettä. Tämä sopii hyvin ulkokäyttöön. Sitten, kun se on kuiva, levitä toinen kerros samalla laimennuksella, mutta tällä kertaa värillisenä. Poista ylimääräinen väriaine sileistä osista rievulla. Tämä viimeistely antaa suojaa ja korostaa samalla travertiinivaikutusta. Tämä toimenpide voidaan toistaa vielä kerran eri tummemmalla värillä dramaattisen vaikutelman saamiseksi. Kaikki tämä voidaan tehdä sisä- ja ulkotiloissa.

3. Käsittely vesipohjainen vettä hylkivä suoja-aine. Tämä tehdään menemällä pinnan yli pari kertaa suihkepullolla ja poistamalla ylimääräinen liinalla, joka ei jätä kuituja. On tärkeää, että suihkutat kevyesti vettä hylkivää ainetta varoen kastelemasta pintaa liikaa. Tämä voidaan tehdä sisä- ja ulkopinnalla.

4. Ulkoseinissä suositellaan suojausta TRAVERTINO Velaturella, joka parantaa sen veden hylkimiskykyä ja suojaa pintaa happosateiden ja lian heikentävältä vaikutukselta.

Velature on puoliläpinäkyvä viimeistelyaine akryyli-siloksaaniemulsiossa, sopii sisä- ja ulkokäyttöön, suositellaan antiikkiefekteihin. Voidaan levittää sileille tai karkeille, mineraalisille tai synteettisille alustoille. Se hylkii hyvin vettä ja on täysin pestävä kahden viikon kuluttua levittämisestä. Se on myrkytön materiaali, jonka VOC (<8,38) L/A 200 g/l (2010)

TYÖKALUT

Venetisialainen liippaVenetsialainen liippa iso ja pieni, rst
rst liipparst lasta
stucco kauhaStruktuuri hierin
Venetisialainen liippa PVC-hierrin.
Tarvittavat työkalut saatavana myymälästämme.

venetsialainen stucco traventino

Traventino harkkomuotoiluna

travertino stucco pinnoite

Travertino karkeana pinnoitteena

Venetian stucco travertino

Travertino runsaasti vaihtoehtoja

Travertino video, katso kuinka käytetäänstucco-lava

STUCCO LAVA

Pohjusteet: Primer normal tai Primer Quartz.

Viimeistely: Hydrocalce.

Lisäaineet: Velatura, Mother of Pearl, Mica, Terracotta, Salt & Pepper.

Ohjeellinen kulutus sileillä alustoilla:

n. 0,7 - 0,4 m²/kg eli n. 1,42 - 2,5 kg/m², riippuen käsittelystä.

Työkalut: Liipat (rst) pyöristetyillä reunoilla (iso, keskikoko, pieni), sivellin.

Stucco Lava video, katso kuinka käytetäänstucco-calcite

VELVET

Pohjusteet: Primer normal tai Primer Quartz.

Viimeistely: Hydrocalce.

Lisäaineet: -

Ohjeellinen kulutus sileillä alustoilla:

n. 0,62 m²/kg eli n. 1,63 kg/m².

Työkalut: Liipat (rst) pyöristetyillä reunoilla (iso, keskikoko, pieni), Velvet-sienihierrin ja PVC-hierrin.

Moderni läpinäkymätön Marmorino Veneziano. Tämä läpinäkymätön versio venetsialaisesta Marmorinosta on yksinomaan Stucco Italianon tuottama. Se on yksi tyylikkäimmistä kalkkipohjaisista seinäpinnoista, ja se tarjoaa laajimman valikoiman esteettisiä mahdollisuuksia. Sen hieman karkea ja läpinäkymätön pinta on samettinen kosketukseen tyypillisen hienon mokan chiaroscuron ulkonäön kanssa. Tällä materiaalilla voidaan saada myös Damask -vaikutus, jossa on pehmeitä kuvioita. Sisäkäyttöön.

marmorino-velvet olohuoneessa

Velvet olohuoneen pinnoitteena

Velvet beige-oranssi

Velvet sametin pehmeä pinnoite

marmorino-velvet kettiössä

Velvet pinnoitteena keittiössä

Stucco Velvet video, katso kuinka käytetäänstucco-calcite

CALCITE

Pohjusteet: Primer normal tai Primer Quartz.

Viimeistely: Hydrocalce.

Lisäaineet: Mica.

Ohjeellinen kulutus sileillä alustoilla:

n. 0,38 m²/kg eli n. 2,63 kg/m².

Työkalut: Liipat (rst) pyöristetyillä reunoilla (iso, keskikoko, pieni), vaahtokumihierrin ja PVC-hierrin.
stucco-dolomia

DOLOMIA

Pohjusteet: Primer normal tai Primer Quartz.

Viimeistely: Bee´s wax, Hydrocalce.

Lisäaineet: Mica.

Ohjeellinen kulutus sileillä alustoilla:

n. 0,38 m²/kg eli n. 2,63 kg/m².

Työkalut: Liipat (rst) pyöristetyillä reunoilla (iso, keskikoko, pieni), vaahtokumihierrin ja PVC-hierrin.
stucco-stars

STARS

Pohjusteet: Primer normal tai Primer Quartz.

Viimeistely: Bee´s wax, Hydrocalce.

Lisäaineet: Mica.

Ohjeellinen kulutus sileillä alustoilla:

n. 0,38 m²/kg eli n. 2,63 kg/m².

Työkalut: Liipat (rst) pyöristetyillä reunoilla (iso, keskikoko, pieni), vaahtokumihierrin ja PVC-hierrin.
tadelakt

TADELAKT

Pohjusteet: Primer normal tai Primer Quartz.

Viimeistely: Moroccan soap, Hydrocalce, Fine wax.

Lisäaineet: -

Ohjeellinen kulutus sileillä alustoilla:

n. 0,6 m²/kg eli n. 1,66 kg/m².

Työkalut: Liipat (rst) pyöristetyillä reunoilla (iso, keskikoko, pieni), ulkokulmaliippa, Tadelakt-kivi, TNT-kangas.

Sileä ja kiiltävä perinteinen marokkolainen seinäpinnoite. Tämä vedenpitävä kalkkipohjainen pinnoite on peräisin Marokosta, missä sitä käytetään perinteisesti Hammamissa (höyrysaunat) ja Riads of Marrakechissa. Sitä arvostetaan kestävyydestään ja ulkonäöstään, joka tuo mieleen eksoottisia paikkoja. Sillä on sileä ulkonäkö, joka on hieman kiiltävä kuten Marmorino Veneziano, mutta on paksumpi ja pehmeämpi struktuuri. Sisä-ja ulkokäyttöön.

tadelakt pesuhuone

Tadelakt pesuhuoneen seinissä

tadelakt pinnoite

Tadelakt taipuu moneen käyttöön

Venetian stucco tadelakt

Tadelakt kylpyammeen pinnoitteena

KUVAUS

Tadelakt on luonnollinen, kalkkipohjainen laasti, joka on sekä koristeellinen että vedenpitävä. Tämä perinteinen marokkolainen seinäpinnoite, on peräisin Marrakechin alueelta, on perinteinen seinäpinnoite, joka löytyy Hammamsista, marokkolaisesta höyrysaunasta ja Marrakeshin riadeista. Euroopassa uudelleen löydetty Tadelakt on arvostettu kestävyydestään ja esteettisesti miellyttävästä ulkonäöstä, joka tuo mieleen eksoottiset paikat.

Se on sileä ulkonäkö, joka on hieman kiiltävä kuten Marmorino Veneziano, mutta on paksumpi ja sen rakenne on erilainen. Se on erittäin kestävä, vedenpitävä, mutta silti hengittävä.

KÄYTTÖ

Se on luonnollinen mineraalinen seinäpäällyste sisäseinien hienoihin koristeisiin. Se on arvostettu esteettisestä vaikutuksestaan, joka on ainutlaatuinen oikein valaistuna. Sitä käytetään hienostuneissa ympäristöissä, kuten vastaanottotiloissa, toimistoissa, huviloissa tai kylpyhuoneissa vaihtoehtona marmorille ja keramiikalle. Teksturoitu chiaroscuro-efekti voi olla näkyvissä tai ei käyttötekniikasta riippuen.

PAKKAUS

Tadelakt on jauheena 16 kg:n ämpärissä. Tuote on valkoinen ja voidaan sävyttää sävyspigmenteillämme.

MENEKKI

16 kg:n ämpärillä saadaan n. 8 m²

TUOTE

KÄYTTÖ

Älä levitä alle +5 °C lämpötiloissa.

1. Tässä on joitain neuvoja siitä, kuinka Taledaktia voidaan käyttää helposti. Olemme sisällyttäneet joitain huomautuksia vertaillaksemme tätä nykyaikaista sovellusmenetelmää antiikkiseen tai perinteiseen marokkolaiseen menetelmään. On kuitenkin huomattava, että yhä enemmän Marokossa he käyttävät nykyaikaisempia levitysmenetelmiä saadakseen näyttävämmän, hienostuneemman vaikutuksen verrattuna niihin, jotka saadaan karkeammilla, maalaisemmilla menetelmillä, joissa käytetään kehittymättömämpiä työkaluja ja huonompia, puhdistamattomia tuotteita.

2. Alustan esikäsittely on samanlainen kuin Marmorino Venezianon kanssa. Ihanteellinen alusta on uusi kalkkirappaus tai vähäsementtinen kalkkisementtirappaus. Sitä voidaan levittää myös vanhoille alustoille, kunhan siinä ei ole murenemista ja se on käsitelty pohjusteella.

3. Sekoita 16 kg:n astia materiaalia noin 5,2~5,6 litraan vettä, tarkista notkeus, säädä tarvittaessa vesimäärää. Kun materiaali on hyvin sekoitettu, se voidaan sävyttää ja antaa sitten levätä noin puolen tunnin ajan. Sen jälkeen se voidaan levittää joko samana päivänä tai seuraavana päivänä. (Materiaali on edelleen hyvä useita päiviä, jos sitä pidetään hyvin suljetussa astiassa poissa kuumuudesta. On kuitenkin parasta levittää se 2 tai 3 päivän kuluessa.)

4. Alustan valmistamisen jälkeen ensimmäinen kerros tehdään sävytetyllä tai valkoisella laastilla, levitetään metalliliippalla (iso liippa), pyri mahdollisimman tasaiseen ja sileään pintaan. (Perinteisellä marokkolaisella menetelmällä se levitetään Stuccokauhan kaltaisella työkalulla, joka jättää hieman aaltoilevan pinnan.) Anna ensimmäisen kerroksen kuivua kokonaan (yön yli). Muista, että osa ensimmäisestä kerroksesta jäljellä olevasta kuviosta näkyy lopputyössä.

5. Ennen toisen kerroksen aloittamista suosittelemme vaihtamaan kaikki suojateipit, kuten Marmorino Venezianon ohjeissa. Levitä toista kerrosta varten haluamasi värillinen materiaali suurella metalliliippalla.

6. Kuten Marmorino Venezianolla, se tulisi levittää koko pinnalle tasoittamalla liippan jäljelle jäämiä jälkiä pitäen mielessä, että kaikki tässä vaiheessa jäljelle jääneet jäljet jäävät näkyviin lopulliseen pintaan. (Jos haluat täysin sileän pinnan, hierrä pinta sienihiertimellä ja sitten tiivistä kevyesti liipalla).

7. Anna sen kuivua hieman, kunnes se menettää kiiltonsa, muuttuu mattapintaiseksi, ylimääräisen veden haihtuessa. Joissakin paikoissa näet värin vain kevyesti. Tässä vaiheessa voit levittää kolmannen kerroksen samalla materiaalilla ja samalla suurella liippalla tai pienemmällä, jos haluat. Tärkeää on käyttää teräviä reunoja sisältävää liippaa. Levitä ohut kerros painamalla toinen ja kolmas kerros yhdeksi tasapaksuksi kerrokseksi.

8. Sinun on kuljettava pinnan yli useita kertoja liikuttamalla liippaa aina eri suuntiin (pinta pysyy mahdollisimman tasaisena), kunnes saavutat halutun lopputuloksen. Jos näet kuplia ilmestyvän tämän vaiheen aikana (alusta on liian kostea), sinun on odotettava vielä vähän ennen viimeistä kiillotusvaihetta. Kiillotuksen loppuvaiheessa on suositeltavaa käyttää PVC-hierrintä, suhteellisen kovalla paineella. Tässä vaiheessa perinteisissä marokkolaisissa sovelluksissa kiillotus tehdään kiillotuskivellä, joka antaa pyöreän muotonsa ansiosta käsityöläiselle mahdollisuuden seurata aaltoilevaa pintaa, joka on luotu edellisissä kerroksissa Stuccokauhalla.

9. Kun Tadelakt on täysin kuiva, yleensä yhden tai useamman päivän kuluttua, se voidaan suojata erityisellä marokkolaisella saippualla (samalla tavalla kuin Marokkolaisessa yleisessä kylpylässä), joka on valmistettu oliiviöljystä. Saippua levitetään sellaisenaan tai laimennetaan enintään 100 %. Koska tämä saippua on hyvin tummaa, suosittelemme, että se laimennetaan hyvin, kun sitä levitetään vaaleille väreille ei-toivottujen värimuutosten välttämiseksi. Normaalisti se tulisi levittää metalliliippalla hieromalla sitä pinnalle, kunnes se on täysin imeytynyt. Ylimääräinen saippua voidaan poistaa liinalla noin 10 minuutin kuluttua.

Huomautus: Saadaksesi erittäin vahvan ja kestävän suojan vettä vastaan, suosittelemme levittämään suoja-aineen, kuten Hydrocalce, ennen kuin levität marokkolaista saippuaa. Tässä tapauksessa anna laastin kuivua vähintään 3 vrk ennen käsittelyä (kohta 9.).

Tiedot on annettu ohjeellisina, eivätkä ne ole sitovia.

SUOJAA LAASTIPINTOJA

Tadelakt on sileän pintansa ansiosta viimeistely, joka ei likaannu helposti. Suosittelemme kuitenkin seuraavia suojahoitoja. Kun Tadelakt on täysin kuiva, yleensä yhden päivän tai useamman päivän kuluttua, se voidaan suojata erityisellä marokkolaisella saippualla (sama, jota käytetään edelleen julkisesti, marokkolaisissa kylpyissä), joka on valmistettu oliiviöljystä.

Saippua levitetään sellaisenaan tai laimennetaan 100 %:iin niin paljon vettä kuin halutaan. Koska tämä saippua on hyvin tumma, suosittelemme, että se laimennetaan hyvin vaaleille väreille levitettäessä, jotta vältytään ei-toivotulta värinmuutokselta. Vaaleile sävyille saatavana myös vaalea saippua.

Normaalisti se tulee levittää metallilastalla, hieroen sitä pintaan, kunnes se on täysin imeytynyt. Ylimääräinen saippua voidaan poistaa liinalla noin 10 minuutin kuluttua.

Huomaa: Saadaksesi erittäin vahvan ja kestävän suojan vettä vastaan, suosittelemme, että käytät Hydrocalcen kaltaista vedeneristysainetta ennen marokkolaisen saippuan levittämistä.

APUTUOTTEITA

Universal Primer, Primer Quartz, Hydrocalce, Marokon saippua, Fine Wax

KORISTEELISET LISÄAINEET

Ebano jauhe, Jauhettu marmori, Mother of Pearl

TYÖKALUT

iso liippaIso liippa rst, pohjalaastille
Venetisialainen liippaVenetsialaiset liipat (rst) iso, keskikoko ja pieni
rst liipparst lasta
stucco kauhaStucco kauha
kulmakauhatKulmakauhat

Kivi tai PVC-liippa Tadelakille ja kuitukangasta, saippualle / vahalle.

Tarvittavat työkalut saatavana myymälästämme.
stucco-dilavato

DILAVATO

Pohjusteet: Primer normal tai Primer Quartz.

Viimeistely: Hydrocalce.

Lisäaineet: Mother of Pearl, Marble yhdistelmät.

Ohjeellinen kulutus sileillä alustoilla:

n. 0,35 m²/kg eli n. 2,85 kg/m².

Työkalut: Liipat (rst) pyöristetyillä reunoilla (iso, keskikoko, pieni), Vaahtokumihierrin, Dilavato-sienihierrin, PVC-hierrin.
beton-stucco

BETON STUCCO

Pohjusteet: Primer normal tai Primer Quartz.

Viimeistely: Hydrocalce, Marseille Soap.

Lisäaineet: Mother of Pearl, Marble yhdistelmät, Mica.

Ohjeellinen kulutus sileillä alustoilla:

n. 0,58 m²/kg eli n. 1,72 kg/m².

Työkalut: Liipat (rst) pyöristetyillä reunoilla (iso, keskikoko, pieni), PVC-hierrin, Puujäljitelmäkumi.

Betoninen viimeistely kaupunki- ja teollisuustyyleihin. Beton Stucco on moderni viimeistely, joka luo koristeellisia vaikutelmia, jotka muistuttavat sileää ja normaalia betonia. Sitä voidaan levittää kaikille rakennuspinnoille, mutta myös moderneihin huonekaluihin. Se on erittäin koristeellinen, kestää erinomaisesti UV -säteilyä, iskuja ja hankausta. Tästä syystä sitä suositellaan erityisesti käytettäväksi arvostetuissa kaupoissa, tyylikkäissä huoneistoissa, toimistoissa, mutta myös silloin, kun tarvitaan kulutuksenkestävyyttä, kuten julkisissa virastoissa ja liikerakennuksissa. Sisä-ja ulkokäyttöön.

beton stucco laudoitettu betonipinta

Laudoitettua betonipintaa

beton stucco pinnoite

Monimuotoista betonijäljitelmää

Beton stucco sopii moneen käyttöön

Beton Stucco on monikäyttöinen

Beton Stucco, katso kuinka tehdäänmarmorino for floor

MARMORINO FOR FLOOR (PASTELLONE)

Pohjusteet: Primer normal tai Primer Quartz.

Viimeistely:Fine wax, 1K PU-lakka, 2K PU-lakka.

Lisäaineet: Mother of Pearl.

Ohjeellinen kulutus sileillä alustoilla:

n. 0,56 m²/kg eli n. 1,78 kg/m².

Työkalut: Liipat (rst) pyöristetyillä reunoilla (iso, keskikoko, pieni), PVC-hierrin.

Pastellone-pinnoite säilyttää perinteisen venetsialaisen Marmorinon estetiikan lattialla ja lisää samalla kestävyyttä, jota nykyajan asuminen vaatii. Pastellonilattia sopii käytettäväksi alueilla, joilla haluat luonnollisia rakennusmateriaaleja ja yksinkertaisia linjoja. Itse asiassa tämä lattialaasti on ihanteellinen minimalistiseen ympäristöön sen sileän, jatkuvan pinnan vuoksi. Lattioiden lisäksi Pastellone laasti voidaan levittää myös huonekaluihin ja seiniin.

Erittäin laaja sävyvalikoima, tilaa värimalli. Sisäkäyttöön.

Pasetellone lattiapinnoite

Luonnon värinen lattiapinnoite

Pasetellone lattiapinnoite tumma

Tumma lattiapinnoite

Marmorino for floor lattiapinnoite

Musta lattiapinnoite

Marmorino For Floor video, katso kuinka käytetään
Marmorino For Floor täyteaineilla video
marmorino for floor

Terrazzo Lattiapinnoite

Päinvastoin kuin sementtipohjainen Terrazzo, Magnesiitti pohjainen Terrazzo on niin vahva, että se ei koskaan halkeile edes hyvin ohuesti levitettynä. Tämän ansiosta voidaan luoda Terrazzo-lattiat, joiden paksuus on 1 cm ja jotka voidaan sitten hioa 6 mm:iin. Lisäksi Magnesite Terrazzo -lattiat ovat täysin luonnollista, hienoa materiaalia, ja niillä on sama luonnollinen ulkonäkö kuin klassisilla sementillä tai kalkilla tehdyillä Terrazzo-lattioilla. Loppujen lopuksi Magnesite Terrazzo -lattiat säilyttävät kauneutensa ajan mittaan muuttamatta väriä tai esteettistä arvoa vuosien varrella. Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, Magnesiitti on ympäristöystävällinen materiaali, joka voidaan suojata erilaisilla luonnollisilla aineilla. Yhteenvetona voidaan todeta, että Magnesitella saat ohuemmat, kovemmat, pitkäkestoiset ja ympäristöystävälliset Terrazzo-lattiat.