Kivira Logo

Sokkelit

Sokkelin vedeneristys, rappaus, pinnoitus ja maalaus, uuden sokkelin pinoitus tai vanhan sokkelin korjaus, meillä on toimivat tuotteet kaiken tyyppisille sokkeleille ja kivijaloille.Vedeneristys

Vedeneriste on levitettävä anturan päältä noin 30 cm maanpinnan yläpuolelle. Vedeneristys tehdään normaalissa kosteusrasituksessa Hidrostop Flex 1K vedeneristeellä ja vaikeissa olsuhteissa Hidrostop Elastik 2K vedeneristeellä. Kema Hidrostop vedeneristeet ovat pakkasenkestäviä ja elastiasia -25 °C saakka. Vedeneristeen päälle suojaksi sopii esimerkiksi patolevy. Sokkelialueiden ja perustusten vedeneristys on rakennusaikana helppo ja edullinen toteuttaa, joten siihen kannattaa kiinnittä todella huomiota. Tuotteet sopivat käsi- ja konekäyttöön.


joustava, elastinen vedeneriste positiivistä ja negatiivistä vedenpainetta vastaan, pakkasen kestävä
Hidrostop Flex

Yksikomponettinen elastinen sementtipohjainen vedeneristyslaasti sisä- ja ulkokäyttöön. Se kestää positiivisia ja negatiivisia vedenpainetta, höyryä läpäisevä ja jäädyttämisen kestävä. Käyttökohtet; Parvekkeet, terassit, kylpyhuoneet, uima-altaat, vesialtaat. Voidaan levittää kostealle mineraaliselle pinnalle. Luokitus; DIN EN 14891.

kaksikomponettinen joustava, elastinen vedeneriste positiivistä ja negatiivistä vedenpainetta vastaan, pakkasen kestävä
Hidrostop Elastik 2-K

Kaksikomponettinen erittäin elastinen sementtipohjainen vedeneristyslaasti sisä- ja ulkokäyttöön. Se kestää positiivisia ja negatiivisia vedenpainetta, höyryä läpäisevä ja jäädyttämisen kestävä. Käyttökohtet; Parvekkeet, terassit, kylpyhuoneet, uima-altaat, vesisäiliöt. Voidaan levittää kostealle mineraaliselle pinnalle. Luikittelu; DIN EN 14891.

edullinen joustava, elastinen vedeneriste positiivistä vedenpainetta vastaan, pakkasen kestävä
KREISEL 810

Laasti on tarkoitettu mineraalipohjaisille rakennusmateriaaleille vedeneristystöihin ja käytettäväksi suojaamaan kosteudelta: kellarien seiniin, lattiaan, kylpyhuoneeseen ja perustuksiin. Sitä voidaan käyttää myös uima-altaiden, parvekkeiden ja terassien tiivistystöissä, ääni- ja lämmöneristelevyjen liimaamiseen sekä lasikuituverkolla vahvistettuna valmistettaessa lujitekerrosta.Sokkelin ohutrappaus

Rappauskessa on huomioitava, että sokkelissa ja tukimuureissa ei voida käyttää samoja rappauslaasteja kuin seinäpinnoilla. Maanpintaan ja sen alapuolelle ulottuvissa rappauksissa on käytetävä niihin olosuhteisiin valmistetteuja laasteja. Ohutrappauksessa 3 - 5 mm, käytetään Baumit HM 50 tai ProContac DC 56 laasteja. Baumit rappauslaastit ovat vedenimiluokka W 2, eli huonosti vettä imeviä, joka vähentää huomattavasti pakkasvaurio riskiä. Harkkosokkeleissa on käytettävä rappausverkkoa rappauksen yhteydessä. Vanhoissa kohteissa korjausrappauksessa käytettävä laasti ei saa olla sementtipitoisempaa kuin alkuperäinen laasti. Vanhat dispersiopohjaiset maalit ja pinnoitteet on poistettava ennen rappausta ja vaurioituneet alueet korjattava. Tarvittaessa ota yhteyttä.


liima- ja ohutrappauslaasti, joka sopii myös sokkeli alueille
KREISEL 220

Käyttö erityisesti kaikkien yleisten eristerappaus eristeiden (EPS, XPS, mineraalivilla) liimaamiseen ja verkotettuun ohutrappaukseen. Käytettävissä myös ohutrappauslaastina ulkona ja sisällä ilman eristettä.

HM50 liima- ja ohutrappauslaasti, joka sopii myös sokkeli alueille
Baumit HM 50

Voimakkaasti kiinnittyvä tartuntalaasti, myös betonipinnoille. Antaa hyvän tartunnan yleisille laastiryhmien CS III ja CS IV pohja- ja pintarappauksille. Lujien, kantavien, mineraalisten rappausten, betonin viimeistelyyn. Soveltuu myös sokkelin alueelle.

DC56 liima- ja ohutrappauslaasti, joka sopii myös sokkeli alueille
Baumit ProContact DC 56

Kaikkien yleisten eristysrappauslevyjen (EPS, XPS, mineraalivilla) liimaamiseen ja rappaamiseen. Käytetään myöskin sokkelialueilla, eristerappauksessa tai ohutrappauksessa. Vähimmäispaksuus sokkelialueilla on 5 mm.Sokkelin paksurappaus

Paksummissakin rappauksissa on käytettävä laateja, jotka on tarkoitettu sokkeleihin ja tukimuuriin. Maanpintaan ja sen alapuolelle ulottuvissa rappauksissa on käytetävä niihin olosuhteisiin valmistetteuja ja kestäviä laasteja. Rappauksessa 10 - 25 mm, käytetään Baumit ZP 62 tai LS 65 laasteja. Baumit rappauslaastit ovat vedenimiluokka W 2, eli huonosti vettä imeviä, joka vähentää huomattavasti pakkasvaurio riskiä. Harkkosokkelissa on suositeltavaa käyttää rappausverkkoa. Vanhoissa kohteissa korjausrappauksessa käytettävä laasti ei saa olla sementtipitoisempaa kuin alkuperäinen laasti, vanhoissa sokkelissa eritäin hyvin toimivat NHL5 hydrauliset kalkkilaastit. Vanhat dispersiopohjaiset maalit ja pinnoitteet on poistettava ennen rappausta ja vaurioituneet alueet korjattava. Tarvittaessa ota yhteyttä.


erityisesti sokkelialueiden rappaukseen tarkoitettu rappauslaasti baumit ZP62
Baumit ZP 62

Voimakkaasti kuormittuneiden muuri- tai betonialueiden koneelliseen rappaukseen, kuten esimerkiksi sokkelin ja kellarin ulkoseinän alueelle sekä kosteisiin tiloihin. Käytettävissä pohja- ja pintarappauksena. Pohjarappauksena maaleille ja pinnoitteille, sekä mineraalisille tai bitumisille eristeille pohjalaastina.

erityisesti sokkelialueiden rappaukseen tarkoitettu rappauslaasti baumit LS62
Baumit LS 62

Voimakkaasti kuormittuneiden muuri- tai betonialueiden koneelliseen rappaukseen, kuten esimerkiksi sokkelin ja kellarin ulkoseinän alueella sekä kosteisiin tiloihin. Käytettävissä pohja- ja pintarappauksena. Pohjarappauksena maaleille, pinnoitteille (laatat), mineraalisille ja dispersiopohjaisille pintalaasteille.

hydraulinen kalkkilaasti, erinomainen pakkasen kestävyys, kestää hyvin suoloja
St Astier NHL 5 kalkkilaasti

Hydraulinen kalkkilaasti, joka soveltuu voimakkaan rasituksen alueiden rappaukseen, sekä luonnonkivien muuraukseen, rappaukseen ja saumaukseen. Tuotetta saatavan tehdasvalmiina kuivalaastina tai laastin voi tehdä työkohteessa, käyttäen sideaineena luonnon hydraulista NHL 5 kalkkia.Luonnonkivi sokkelit

Luonnokivi sokkelien ja kivijalkojen muuraus ja saumaus.

NHL kalkkilaastia on perinteiseti käytetty vuosisatoja rappauksessa ja luonnonkivien muurauksessa ja saumauksessa. Suuri elastisuus, hyvä tartunta ja erinomainen suolojen ja pakkasen kestävyys tekevät tästä laastista ainutlaatuisen. Kalkkirappaus estää tehokkaasti levä ja homekasvustoa. Saint-Astier hydraulista kalkkia vuodesta 1851 lähtien.


vahva luonnon hydraulinen kalkki, nhl5
NHL 5 luonnon Hydraulinen kalkki

Perinteiseti käytetty kalkkilaasti vuosisatoja rappauksessa ja luonnonkivien muurauksessa ja saumauksessa. Kalkkirappaus estää tehokkaasti levä ja homekasvustoa.

kalkkilaasti luonnonkivien muurauksen ja saumaukseen, nhl5 1:1,5
NHL 5 valmislaasti

Luonnonkivien muuraukseen ja saumaukseen NHL 5 valmislaastit:

NHL 5 (1:1,5) eli (Kh 100/400).

NHL 5 (1:2) eli (Kkh 20/80/475) saumaukseen.

kalkkilaasti luonnonkivien saumaukseen
NHL 3.5 valmislaasti

Vanhojen kalkkilaastilla muurattujen luonnonkivi sokkelien saumaukseen.

    NHL 3.5 (1:1,5) eli (KKh 35/65/400)Sokkelin pinnoitus

Betonisokkelin ja rapatun sokkelin pinnoitus.


itsepuhdistuva silkopinnoite
Silkopinnoite

Silikonihartsipohjainen, itsepudistuva pinnoite. Vesihöyryä läpäisevä ja hengittävä. Laaja värivalikoima. Kone- ja käsikäyttöön.

keinohatsipinnoite
Keinohartispinnoite

Hengittävä pinnoite betonille ja rappaukselle. Erittäin laaja värivalikoima. Kone- ja käsikäyttöön.

kivipinnoite
Kivipinnoite

Värillistä kiveä sisältä näyttävä kivipinnoite.Sokkelin maalaus

Betonisokkelin ja rapatun sokkelin maalaus.


itsepuhdistuva silkomaali
Nanomaali

Silikonihartsipohjainen, itsepudistuva maali. Vesihöyryä läpäisevä ja hengittävä. Laaja värivalikoima. Maalaus sivelin, tela tai ilmaton ruisku.

elastinen silloittava maali
Akrylaattimaali

Käyttövalmis erittäin elastinen, silikonihartsi vahvistettu akrylaattimaali julkisivuille. Tasoittaa olemassa olevia hiuksia ja kutistuminen halkeamia jopa 0,3 mm.

sementtimaali
Sementtimaali

Sementtimaali sisä- ja ulkokäyttöön. Luonnonvalkoisena ja sävytettynä yli sadassa perinteisessä sävyssä, sementtirappausten, betonin ja luonnonkiven maalaukseen.