Kivira_logo

Sokkelit

Vedeneristys, rappaus, pinnoitus ja maalaus.


Hidrostop Flex 1-K

Hidrostop Elastik 2-K

Vedeneristys

Vedeneriste on levitettävä anturan päältä noin 30 cm maanpinnan yläpuolelle. Vedeneristys tehdään normaalissa kosteusrasituksessa Hidrostop Flex 1K vedeneristeellä ja vaikeissa olsuhteissa Hidrostop Elastik 2K vedeneristeellä. Kema Hidrostop vedeneristeet ovat pakkasenkestäviä ja elastiasia -25 °C saakka. Vedeneristeen päälle suojaksi sopii esimerkiksi patolevy. Sokkelialueiden ja perustusten vedeneristys on rakennusaikana helppo ja edullinen toteuttaa, joten siihen kannattaa kiinnittä todella huomiota. Tuotteet sopivat käsi- ja konekäyttöön.


Baumit HM 50

Kreisel WD 220

Ohutrappaus

Rappauskessa on huomioitava, että sokkelissa ja tukimuureissa ei voida käyttää samoja rappauslaasteja kuin seinäpinnoilla. Maanpintaan ja sen alapuolelle ulottuvissa rappauksissa on käytetävä niihin olosuhteisiin valmistetteuja laasteja. Ohutrappauksessa 3 - 5 mm, käytetään Baumit HM 50 tai ProContac DC 56 laasteja. Baumit rappauslaastit ovat vedenimiluokka W 2, eli huonosti vettä imeviä, joka vähentää huomattavasti pakkasvaurio riskiä. Harkkosokkeleissa on  käytettävä rappausverkkoa rappauksen yhteydessä. Vanhoissa kohteissa korjausrappauksessa käytettävä laasti ei saa olla sementtipitoisempaa kuin alkuperäinen laasti. Tarvittaessa ota yhteyttä.


Baumit ZP 62

Baumit LS 62

Rappaus

Paksummissakin rappauksissa on käytettävä laateja, jotka on tarkoitettu sokkeleihin ja tukimuuriin. Maanpintaan ja sen alapuolelle ulottuvissa rappauksissa on käytetävä niihin olosuhteisiin valmistetteuja ja kestäviä laasteja. Rappauksessa 10 - 25 mm, käytetään Baumit ZP 62 tai LS 65 laasteja. Baumit rappauslaastit ovat vedenimiluokka W 2, eli huonosti vettä imeviä, joka vähentää huomattavasti pakkasvaurio riskiä. Harkkosokkelissa on suositeltavaa käyttää rappausverkkoa. Vanhoissa kohteissa korjausrappauksessa käytettävä laasti ei saa olla sementtipitoisempaa kuin alkuperäinen laasti, vanhoissa sokkelissa eritäin hyvin toimivat NHL5 hydrauliset kalkkilaastit. Tarvittaessa ota yhteyttä.


NHL5 laasti

NHL5

Kivi ja liuskekivisokkelit

Kivisokkeleiden korjaus- ja saumauslaastina (NHL5) hydrauliset kalkkilaastit toimivat parhaiten. Laasti on erinomainen myös luonnonkivien muurauksessa. Ne ovat kestäviä ja perinteisiä laasteja, joilla on suuri elastisuus ja hyvä pakkasenkestävyys. Laastit voi valmistaa työkohteessa Saint Astier NHL5 hydraulisesta kalkista ja puhtaasta hyvän rakeisuuskäyrän mukaisesta hiekasta. Paras laasti saadaan kuitenkin käytettäessä kvartsihiekkaa. Laastiin ei saa lisätä normaalia rakennuskalkkia. NHL5 laasteja on meillä myös tehdasvalmiina kuivalaastina, joilla työskentely on nopeampaa, kun laastiin tarvitaan lisätä vain vesi ja laastin seos suhteet ovat varmasti oikeat. Jos haluat maalata tämän tyyppisellä laastilla rapatun sokkelin tai muurin, käytä Kiselit™ - Hydraulista kalkkimaalia. Tarvittaessa ota yhteyttä.


SilikonTop

Pinnoitus ja pintalaastit

Kun aloitat sokkelin pinnoituksen orgaanisilla pintalaasteilla, varmista, että alusta on varmasti kuiva, älä tee pintarappausta kostealle ja liian tuoreelle rappaukselle, ei tule kestämään. Myöskään kapilaarista nousevaa kostetta ei saa olla. Kestävät ja näyttävän näköiset kivipinnat saa MasaikTop ja Mosaikputz pintalaasteilla. Niissä on laaja valikoima valmiita värillisiä kiviseoksia, jotka sointuvat hyvin talon tai kiinteistön sävyihin. Sävytettyinä pintalaasteina toimivat Silikonhartsi ja Keinohartsilaastit, joita on saatavana useana eri karkeutena ja värivalikoima on laaja. Jos olet vahvasti perinteisen kannalla, käytä NHL5 hydraulista kalkkilaastia, saatavana myös värillisenä.


PuracrylColor

Maalaus

Sokkelin ja muurien maalaus orgaanisilla maaleilla, varmista, että alusta on varmasti kuiva, älä tee maalaus käsittelyä kostealle ja liian tuoreelle rappaukselle, ei toimi. Myöskään kapilaarista nousevaa kostetta ei saa olla. Maaleina toimivia ovat Silikonhartsi ja Akryylipohjaiset maalit. Jo maalattujen pintojen uudellen maalauksenn sopivat yleensä Akryylipohjaiset maalit, jos esiiintyy hiushalkeilua käytä silloittavaa ja elastista FlexColor-maalia. Perinteisistä maaleista alustasta riippuen Sementtimaali ja Kiselit™ - Hydraulinen kalkkimaali. Tarjolla myös muita vaihtoehtoja, soita tai ota yhteyttä.


soita
posti

Copyright © Kivira Oy 2018

All Rights Reserved