Kivira rappaus

Kalkkimaali

Kalkkitahna

Perinteiset kalkkimaalit sisälle ja ulos, vastustus kykyisiä homeelle, hyvin hengittävät, sisäilmaa parantavia. Laaja valikoima kalkkimaaleja, kalkkitahnaa ja kalkkimaalaukseen liittyviä tuotteita, sekä maalaustyökaluja. Kalkkimaalit saatavana myös valmiiksi sävytettynä, kuten kaikki muutkin tämän sivun tuotteet. Katso vakiovärimme.

Kalkkimaalit sopivat maalaukseen ulkona ja sisällä, tuotteet ovat erittäin hyvin hengittäviä, päästövapaita ja perustuvan luonnontuotteisiin, sävytykset tehdään maaväreillä ja rautaoxidipigmenteillä, joita meiltä on myös saatavana. Kalkkimaali sopii ennen kaikkea kalkkirappauksen, kevytbetonin ja poltetun tiilen maalaukseen. Kalkkisementtimaalit kalkkkisemettirappauksille ja tiilipinnoille. Sementtimaalit vahvoille sementtipitoisille rappauksille, betonille ja luonnonkivelle.

Kalkkimaalit sopivat erittäin hyvin myöskin sisämaalaukseen, oikein tehty maalaus kalkkimaalilla ei tahraa eikä väriä/maalia tartu seinään nojatessa tai sitä hangatessa vaatteisiin eikä käsiin. Kalkkimaali on erittäin matta ja sävyt ovat luonnollisen syvät ja pehmeät.


Haluamme tarjota parhaita tuotteita, tietoa ja edellytyksiä perinteisen rakennuskulttuurin säilyttämiseksi. Samalla olla vaihtoehto uudelle tuotannolle ja tarjota turvallisia, aitoja rakennusmateriaaleja nykyaikaiseen rakentamiseen.



perinteinen aito kalkkimaali sisä- ja ulkokäyttöön

Kalkkimaali V

Kalkkimaali, johon on lisätty valkoista dolomiittia. Kalkkimaali V antaa kalkkimaalille tyypillisen elävän pinnan. Tarkoitettu sisälle sekä ulos kalkkilaastin ja hydraulisen kalkkilaastin maalaukseen. Käytetään korjausrakentamiseen sekä uudisrakentamiseen. Kalkkimaali V on diffuusio avoin tuote ilman kalvon muodostavia lisäaineita ja sisältää kalkkia sideaineena. Luonteeltaan sitä voidaan käyttää maalaukseen toistuvasti ilman seinän kosteustasapainon muuttumista. Saatavana yli sata vakio sävyä, tilauksesta erikoissävyjä.


Kalkkimaalilla maalattu

tämäkin kohde maalattu Kalkkimaali V:llä
tämäkin kohde maalattu Kalkkimaali V:llä
tämäkin kohde maalattu Kalkkimaali V:llä

rapattujen seinien ja muurien maalaukseen kalkkimaali

Kalkkimaali Special

Kalkkimaali sisältää valkoista dolomiittia. Kalkkimaali Special antaa kalkkimaalille tyypillisen elävä pinnan. Tarkoitettu sisälle ja ulos kalkkilaastin, hydraulisen kalkkilaastin ja heikkon KS-laastin maalaukseen. Käytetään korjausrakentamiseen sekä uudisrakentamiseen. Kalkkimaali Special on diffuusio avoin tuote ilman kalvon muodostavia lisäaineita ja sisältää kalkkia sideaineena. Luonteeltaan sitä voidaan käyttää maalaukseen toistuvasti ilman seinän kosteustasapainon muuttumista. Saatavana yli sata vakio sävyä, tilauksesta erikoissävyjä.


hegittävä maali sisä- ja ulkokäyttöön Hydraulinen kalkkimaali

Kiselit™ - Hydraulinen kalkkimaali

Tämä kalkkimaali on tarkoitettu erikoisesti hydraulisten kalkkirappausten maalaukseen. Maali sisältää Saint-Astier NHL-Hydraulista kalkkia, kalkkia ja dolomiittia täyteaineena. Toimitetaan valkoisena tai sävytettynä kuiva jauheena, sekoitetaan puhtaaseen veteen. Yli sata perinteistä vakioväriä, tilauksesta  erikoisvärejä. Käyttökohteena mineraaliset seinäpinnat ulkona ja seinä- ja kattopinnat sisällä. Tuote toimitetaan kuiva tuotteena.

Tasaisempaan sävyyn päästään, jos valmiiksi liotettu pigmenttiseos lisätään työkohteessa veteen ja sitten vasta kuiva-aines. Osa pigmenteistä ei ehdi liueta täydellisesti maalin lyhyen käyttöajan puitteissa, joka aiheuttaa myöhemmin seinäpinnoilla pigmenttien liuetessa kirjatuutta ja väri muutoksia, tämä pätee kaikkiin kuivajauheina toimitettaviin maaleihin, jolla on rajoitettu käyttöaika.


Hydraulisella kalkkimaalilla maalattu

maalattu hydraulisella kalkkimaalilla
maalattu hydraulisella kalkkimaalilla
maalattu hydraulisella kalkkimaalilla

kalkkisemettirappauksen maalaukseen kalkkisementtimaali

Hydraulit® Kalkkisementtimaali

Kalkkisemettirappauksen maalaukseen kalkkisementtimaali on kalkkimaalia parempi vaihtoehto. Syynä tähän on yksinkertaisesti se, että kalkkisementtilaasti on hieman tiheämpää ja kovempaa kuin kalkkilaasti. Tämä edellyttää maalilta samoja ominaisuuksia kuin laastilta, joka perustuu sideaineiden osalta kalkkiin ja sementtiin, maalissa valkosementtiin. Meillä on kahta tyyppiä KS-maalia, Hydraulit ja Hydraulit EXTRA. Hydraulit EXTRA:ssa on sementin osuus suurempi ja siksi sopivampi vahvoille ja erittäin vahvoille KS-laasteille. Molempia käytetään ulkona ja sisällä. Tuote toimitetaan kuivatuotteena.


KS-maalilla maalattu

maalattu kalkkisementtimaalilla

kalkkimaalin ja kalkkiveden valmistukseeen kalkkitahna

Kalkkitahna

Toimitamme märkäsammutettua kalkkitahnaa (Hyllingegårdens, Gotlandskalk), joista voidaan valmistaa kalkkivettä, kalkkimaalia, kalkkimaitoa ja kalkkilaastia. Käyttölämpötila - Ihanteellinen maalaus lämpötila on +10 °C ja +20 °C ja korkea ilman kosteus. Kalkkimaalaus ei onnistu korkeassa lämpötilassa, suorassa auringon paisteessa tai kun lämpötila on alle +5 °C. Viikko maalauksen jälkeen lämpötilan on oltava yli +5 °C.


Kalkkitahnasta valmistetulla kalkkimaalilla maalattu

Kalkkitahnasta valmistettu perinteinen kalkkimaali

kalkkimaalin ja kalkkilaastien valmistukseen kalkkitahna

Hammarkalk®-Kalkkitahna

Tästä voidaan valmistaa kalkkimaalia, kalkkivettä, kalkkimaitoa ja kalkkilaastia.Käyttölämpötila - Ihanteellinen maalaus lämpötila on +10 °C ja +20 °C ja korkea ilman kosteus. Kalkkimaalaus ei onnistu korkeassa lämpötilassa, suorassa auringon paisteessa tai kun lämpötila on alle +5 °C. Viikko maalauksen jälkeen lämpötilan on oltava yli +5 °C.


kalkkimaalauksen esi- ja jälkikäsittelyyn kalkkivesi

Kalkkivesi

Valmis kalkkivesi kalkkauksen pohjustukseen ja kalkkimaalauksen viimeistelyyn. Edullista kalkkivettä on saatavissa 1, 20 ja 1000 litran astioissa, varasto koko 20 litraa.


vahvojen rappausten ja betonipintojen maalaukseen perinteinen hengittävä sementtimaali

Sementtimaali

On tarkoitettu sementtirappausten, betonin ja luonnonkiven maalaukseen ulkona ja sisällä. Valkoisena ja yli sadassa vakiovärissä. Tuote toimitetaan valmiiksi sävytettynä kuivatuotteena säkissä tai sangossa, työkohteessa jauhe sekoitetaan puhtaaseen veteen.

Tasaisempaan sävyyn päästään, jos valmiiksi liotettu pigmenttiseos lisätään työkohteessa veteen ja sitten vasta kuiva-aines. Osa pigmenteistä ei ehdi liueta täydellisesti maalin lyhyen käyttöajan puitteissa, joka aiheuttaa myöhemmin seinäpinnoilla pigmenttien liuetessa kirjatuutta ja väri muutoksia, tämä pätee kaikkiin kuivajauheina toimitettaviin maaleihin, jolla on rajoitettu käyttöaika.


kevyen struktuurin jättävä rakeistettu ekologinen kalkkimaali

Sandkalk

Sandkalk on rakeistettu kalkkimaali, joka on  tarkoitettu käytettäväksi maalattaessa sisä- että ulkotiloissa kalkkilaastilla ja/tai hydraulisella kalkkilaastilla tehtyä rappausta. Sandkalkkia käytetään myös pohjamaalina kovilla pinnoilla ennen kalkkimaalausta. Sileillä pinnoilla Sankalk jättää pehmeä pinta struktuurin joka muistutta hienorappausta. Sandkalk on itsessään valkoinen, hieman harmahtavan sävyinen, mutta voidaan sävyttää yli sataan vakiosävyyn.


Sandkalkilla käsittelyjä kohteita

Sandkalk kalkkimaalilla maalattu julkisivu
Sandkalk kalkkimaalilla maalattu julkisivu
Sandkalk kalkkimaalilla maalattu julkisivu
Sandkalk kalkkimaalilla maalattu julkisivu

viimeitely rappaus aidolla kalkkilaastilla valkoisena tai värillisenä Finputs

Finputs hienorappauslaasti

Finputs on hieno kalkkilaasti sisäpinnoitukseen. Laastia on saatavana hienolaastina 0-0,3 mm ja karkeampi kivikoko 0-1 mm. Valkoinen rappauslaasti, jota on saatavana myös valmiiksi sävytettynä. Valmista elävää pintaa ilman home ongelmia, hengittävä ja sisäilman kosteutta tasapainoittava.


Finputs hienorappaus sisätiloissa

pehmeä elävä pinta saadaan helposti Finputs kalkkilaastilla



Jos olet kiinnostunut puhtaista kalkkilaasteista, aitoihin kalkkilaasteihin pääset tutustumaan » tästä.